ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Μοίρασαν σταφίδες με φυτοφάρμακο σε χιλιάδες μαθητές!


Τελικά τίποτε δεν μπορούν να κάνουν σωστά οι κυβερνώντες... Στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων από μαθητές, μοίρασαν οπωροκηπευτικά και σταφίδες με φυτοφάρμακα σε χιλιάδες παιδιά του δημοτικού!
Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ρεπορτάζ της Τάνιας Γεωργιοπούλου στην «Καθημερινή» που αποκάλυψε πως υπολείμματα απαγορευμένου φυτοφαρμάκου εντοπίστηκαν σε αποξηραμένη σταφίδα που μοιράστηκε στα δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία.
Μετά το δημοσίευμα υπήρξαν οδηγίες από πολλούς διευθυντές σχολείων να μην καταναλωθούν τα φρούτα, τα λαχανικά και κυρίως οι σταφίδες που είχαν μοιραστεί στους μικρούς μαθητές.
Αν και οι ποσότητες που ανιχνεύθηκαν δεν είναι άμεσα τοξικές για τα παιδιά, σοβαρά ερωτήματα εγείρονται όσον αφορά τους ελέγχους που θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί, αλλά και την προέλευση του προϊόντος, πόσο μάλλον που οι συγκεκριμένες παρτίδες προορίζονταν για τα σχολεία.
Γονείς και εκπαιδευτικοί που επικοινώνησαν με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώθηκαν ότι οι παρτίδες σταφίδας στις..οποίες ανιχνεύτηκαν τα υπολείμματα φυτοφαρμάκου έχουν αποσυρθεί και δεν μοιράστηκαν στα σχολεία. Ωστόσο όπως πληροφορούμαστε η «Κ» πραγματοποίησε δειγματοληψία από τις σταφίδες που μοιράστηκαν στα σχολεία και στις οποίες ο εργαστηριακός έλεγχος εντόπισε υπολείμματα παράνομου φυτοφαρμάκου.
Οπως γράφει η Καθημερινή η ενημέρωση από πλευράς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον συγκεχυμένη και σε καμία περίπτωση επαρκής.