ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

«Ο ΔΟΛ στους εργαζομένους στην συμβολική τιμή του 1€»

Nα κι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης που προτείνει να δοθεί ο ΔΟΛ στους ερgαζόμενους στην συμβολική τιμή του ενός ευρώ...
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ γράφει - υπό τον τίτλο «Ο ΔΟΛ στους εργαζομένους στην συμβολική τιμή του 1€»- στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος για το πρόβλημα της Μιχαλακοπούλου αναφέροντας  ότι «μπορούν να μεταβιβαστούν οι μετοχές του Οργανισμού στους εργαζόμενους που θα πάρουν την τύχη του συγκροτήματος στα χέρια τους» ενώ προσθέτει ότι «αυτό, ασφαλώς, προϋποθέτει από τις πιστώτριες Τράπεζες ρύθμιση του δανεισμού του Οργανισμού ώστε να καταστεί άμεσα βιώσιμος».
Γράφει μεταξύ άλλων ο Μανώλης Κεφαλογιάννης:..
(...) Πριν αρκετά χρόνια στο βιβλίο μου «Προβλήματα Δημοκρατίας» είχα αφιερώσει ένα ολόκληρο κεφάλαιο για τον εκδημοκρατισμό της Οικονομίας και τη Μεταβίβαση της οικονομικής δύναμης στους εργαζομένους. Η υιοθέτηση της αρχής ότι ο εργαζόμενος μπορεί να αποκτήσει κεφάλαιο με μόνο μέσο την εργασία του.
Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει εφαρμοστεί σε 12.000 μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις με 12 εκ. εργαζομένους και με σημαντικά αποτελέσματα. Ανάμεσά τους, οι πολύ γνωστές εταιρείες AVIS και XEROX όπου το 75% των μετοχών ανήκει στους εργαζόμενους αποδίδοντάς τους ένα δεύτερο μισθό από τα κέρδη των επιχειρήσεων.
Το μοντέλο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί και στη χώρα μας, με την συνεργασία κυβέρνησης - Βουλής και εργαζομένων. Ειδικά σήμερα που ο ΔΟΛ θα οδηγηθεί στην πτώχευση και οι εργαζόμενοι του στην ανεργία.
Μπορούν, λοιπόν να μεταβιβαστούν οι μετοχές του στους εργαζόμενους που θα πάρουν την τύχη του Οργανισμού στα χέρια τους. Αυτό, ασφαλώς, προϋποθέτει από τις πιστώτριες Τράπεζες ρύθμιση του δανεισμού του Οργανισμού ώστε να καταστεί άμεσα βιώσιμος.(...)