ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Πως διέγραψαν τον Κεδίκογλου (και) από τον ΕΔΟΕΑΠ

Βρέθηκε εκτός Οργανισμού με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης

Παρά τις προσπάθειες για το αντίθετο όσων επιθυμούσαν για άλλη για φορά να βάλουν
τις εντολές, που λαμβάνουν από την ΑΘΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ πάνω από
την οργισμένη απόφαση του κλάδου για έναν αποδεδειγμένα ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΟ, ο οποίος
ευθύνεται
- για το μαύρο στην ΕΡΤ, στις 11 Ιουνίου του 2013
- για τους χιλιάδες συναδέλφους μας, που έχασαν την εργασία τους
- και για την ζημιά, που προκλήθηκε ως εκ τούτου στα ασφαλιστικά μας Ταμεία,
ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ από τον ΕΔΟΕΑΠ, στις 9 το βράδυ, χτες, με απόφαση του κυρίαρχου οργάνου του ΕΔΟΕΑΠ, δηλαδή της Γενικής του Συνέλευσης , ο Σίμος Κεδίκογλου.
Το θέμα απασχόλησε την Γενική Συνέλευση από τις 12 το μεσημέρι και χρειάστηκε η δυναμική..
παρουσία των συναδελφων μας της ΕΡΤ και των συνδικαλιστών εκπροσώπων τους, Μάχης Νικολάρα και Νίκου Τσιμπίδα, αλλά και οι εμπεριστατωμένες νομικές παρεμβάσεις  του μέλους του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ και επικεφαλής της ΚΕΔ, Δημήτρη Τσαλαπάτη, του προέδρου της ΠΟΕΣΥ, κ. Γιώργου Σαββίδη, του μέλους του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ και επικεφαλής των "Μαχόμενων Δημοσιογράφων" , κ. Νανάς Νταντουντάκη, του μέλους του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ κ. Γιώργου Γιουκάκη, του νομικού, συναδέλφου μας, κ. Γιάννη Αποστολόπουλου, της προέδρου του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, κ. Μιμής Τουφεξή, του μέλους του Δ.Σ της ΕΣΗΕΜ-Θ, και μέλους των Ασύνταχτων, κ. Μαρίνας Μειντάνη και των τριών μελών της "Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή" , μελών του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ, Γιάννη Αγγέλη και Πόπης Χριστοδουλίδου, καθώς και του Γιώργου Παυλόπουλου.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ, κ. Πάνος Σομπόλος, παρά το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως την προηγούμενη, στην συνεδρίαση του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ είχε ψηφίσει υπερ της διαγραφής του, μαζί με τους Αγγέλη-Χριστοδουλίδου, επί 9 ώρες χτες αρνιόταν πεισματικά να θέσει το θέμα
προς ψήφιση στην Γενική Συνέλευση.
Όπως όλα δείχνουν, οι πιέσεις ήταν έντονες και με τίποτα, η άθλια συγκυβέρνηση δεν ήθελε
να δώσει ο κλάδος των ΜΜΕ άλλο ένα ηχηρό χαστούκι σε αυτούς, που του στερούν την δουλειά, την ζωή και το ψωμί των παιδιών του και επιθυμούν ελεγχόμενη μνημονιακή ενημέρωση για να
περνούν δίχως αντιδράσεις μέτρα άθλια εις βάρος του Ελληνικού Λαού.
Εδώ σημειώνεται, πως πριν αποχωρήσει, ανοιχτά τάχθηκε υπέρ της διαγραφής Κεδίκογλου και το μέλος του Δ.Σ τπου ΕΔΟΕΑΠ, κ. Σίμος Καταιφτσής.
Αργά το βράδυ πήρε τον λόγο για το θέμα αυτό, ο κ. Νίκος Κιάος, ο οποίος είπε πως δεν θέλει να στερείται κανείς την περίθαλψη του και επομένως ούτε ο κ. Κεδίκογλου.
Και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου , η οποία τόνισε, πως αντιλαμβάνεται μόνο την οργή των εργαζομένων στην ΕΡΤ και όχι όλων των υπολοίπων μελών-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ.
Λες και το μαύρο στην ΕΡΤ, δεν ήταν ένα εξ επαφής "δολοφονικό χτύπημα" κατά της δημοσιογραφίας και του κλάδου των εργαζομένων στα ΜΜΕ, που έχουν δεχτεί και συνεχίζουν να δέχονται χτυπήματα από Τρόικα, κυβέρνηση και εργοδότες, με αποτέλεσμα να αυξάνονται καθημερινά οι άνεργοι, οι απολυμένοι, οι απλήρωτοι, οι καταλεηλατημένοι και οι απελπισμένοι εργαζόμενοι σε όλα τα ΜΜΕ!!!
Πληρωμένη απάντηση έλαβε η κ. Αντωνιάδου από το Σώμα, που αποδοκίμασε τις θέσεις της και από μικροφώνου, από το μέλος του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ, Πόπη Χριστοδουλίδου, η οποία και
υπογράμμισε, πως είναι ύψιστο θέμα τιμής για τον κλάδο μας να βρεθούν έξω από τις τάξεις μας οριστικά, οι ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ κ.κ Σίμος Κεδίκογλου και Παντελής Καψής.
Γιατί πέταξαν στο δρόμο χιλιάδες συναδέλφους μας και ζημίωσαν και ζημιώνουν τα Ταμεία μας.
Τελικά, με πρόταση τόσο του κ. Δημ. Τσαλαπάτη, όσο και άλλων συναδέλφων μας νομικών, ο κ. Σόμπολος αναγκάστηκε να προχωρήσει σε δύο ψηφοφορίες.
Πρώτον, η Γενική Συνέλευση ψήφισε ομόφωνα να μπει στην Ημερήσια Διάταξη της και όγδοο θέμα επιτόπου, δηλαδή, η διαγραφή Κεδίκογλου, μετά και την απόφαση του ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ για οριστική του διαγραφή από τα Μητρώα της ΕΣΗΕΑ.
Και δεύτερον, η Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ ψήφισε υπέρ της διαγραφής του Σίμου Κεδίκογλου
από τον ΕΔΟΕΑΠ!

Πόπη Χριστοδουλίδου
(από το μπλογκ peiratikoreportaz.gr)