ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

«Καλά ο Καψής δεν ήταν που σε έδιωξε από τα ΝΕΑ;»...

Παντελεήμων ο άξιος
** Σάββατο απόγευμα στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου έξω από την Τρίπολη:
Η ταλαιπωρημένη γιαγιά πλησιάζει τα ανεψούδι της από την Αθήνα και με τρόπο του δίνει να διαβάσει ένα ψηφοδέλτιο.
- Μόνο με ένα σταυρό γιαγιά; την ρωτάει αυτός
- Με σταυρό σε κάποιον Παντελή. Έτσι μου το δώκανε παιδί μου. Σάματις βλέπω η καψερή…Έχω όμως κι άλλο ένα το ίδιο άμα θες…
** Κυριακή πρωί στη μακρινή Πέλλα στους πρόποδες του βουνού ο δικαστικός αντιπρόσωπος – δικηγόρος από τον Πειραιά, βγαίνει στην πόρτα για να ψηφίσει ένας παππούς. Είναι μέσα στο..
αγροτικό που έχει παρκάρει απ’ έξω.
- Μόνο αυτό με τον Παντελή στην Ελιά, του λέει και βγάζει με χέρι που τρέμει το διπλωμένο ψηφοδέλτιο από την τσέπη του γελέκου και το βάζει στο φάκελο.

Είναι η γραμμή από τα κεντρικά…
Κυριακή λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες στο Βοτανικό. Δύο συνταξιούχοι πέφτουν ό ένας πάνω στον άλλο στην πόρτα. Είναι και οι δύο παλαίμαχοι δημοσιογράφοι.
-Συλβάνα και Παντελή, λέει ο πρώτος
O κοντός όμως δείχνει να εκνευρίζεται:
- Καλά αυτός δεν ήταν που σε έδιωξε από τα ΝΕΑ; ρωτάει...
Είναι η γραμμή από ψηλά που έσπασε.

** Η καταμέτρηση έχει αγωνία
Τετάρτη βράδυ μετά τις εκλογές «σκάει η απόφαση» που χαρακτηρίζει παράνομες τις απολύσεις δια χειρός Καψή, στον ΔΟΛ Και συμπαρασύρει, ως παράνομες και καταχρηστικές τις εκατοντάδες απολύσεις που ακολούθησαν την περίοδο 2010-13.
Καθώς όμως το θρίλερ της καταμέτρησης για τις ευρωεκλογές συνεχιζόταν, δημοσιεύεται η εφετειακή απόφαση για τον ΔΟΛ ,(2493/2014 σελ. 9) που τον δίνει κανονικά:
«Ο (...τάδε) απελύθη δια καταγγελίας της συμβάσεως εξαρτημένης εργασίας αυτού από τον τότε (Δεκέμβριος 2010) διευθυντή της εφημερίδος «Το Βήμα» Παντελή Καψή…»
** Παρασκευή με την καταμέτρηση πάνω από 85% καθώς καταλαγιάζει η σκόνη, που τον πνίγει από -τον Ανδρουλάκη και την Καιλή- εκείνος στέκεται μπροστά στον καθρέφτη του και κάνει πρόβα στο διάγγελμά του.
«…Τους ευχαριστώ όλους γιατί με βοήθησαν να γίνω λίγο σοφότερος και θέλω να ελπίζω λίγο καλύτερος άνθρωπος..»
Και δοκιμάζει το κουστούμι.
Που τελικά του έπεσε πολύ στενό και μάθαμε ότι του στέλνει ένα άλλο -από μεταποίηση- ο Βαγγέλης…

- το κοινοποίησε ο Κ. Μπετινάκης στο fb