ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Η Ντέπυ Γκολεμά δικαιώθηκε από τα δικαστήρια έναντι του Νίκου Μαστοράκη

Πολύ συγκινημένη η Ντέπυ Γκολεμά, αφιέρωσε την σημερινή δικαίωσή της από τα ελληνικά δικαστήρια στη μάνα της και σ' όλες τις άλλες μάνες- καθαρίστριες, «που αγωνίζονται στον δρόμο αυτή τη στιγμή»!
Η δικαίωση αυτή, όπως μας είπε, ήταν περισσότερο συναισθηματική παρά ηθική, μιας και είχε μάνα καθαρίστρια που με σκληρή δουλειά, μεγάλωσε και σπούδασε τέσσερα παιδιά.
Χθες στο Δικαστήριο, συζητήθηκαν τα μόνιμα ασφαλιστικά μέτρα, που προσωρινά είχαν κερδηθεί μέσα στον 15Αυγουστο, από την πλευρά του αντιδίκου της Ντέπυς Γκολεμά, κυρίου Νίκου Μαστροράκη, όταν, τότε, η πρόεδρος είχε επιβάλλει στη δημοσιογράφο την παντοτινή σιωπή και αναφορά ακόμα και στο όνομα του ανθρώπου της τηλεόρασης και με δημόσιο λόγο και έργο Μαστοράκη. Η xθεσινή απόφαση λοιπόν, της Δικαιοσύνης εκτίμησε σαφώς, την ελευθερία του λόγου, που δεν μπορεί να αφαιρεθεί από όποιον έχει αντίλογο να τον εκφράζει!
Η πρόεδρος του Δικαστηρίου αποφάσισε ότι η δημοσιογράφος Ντέπυ Γκολεμά, σαφώς μπορεί να.. αναφέρεται στον κύριο Νίκο Μαστοράκη, ειδικά «αν με κάποια δήλωσή του με αναγκάσει να αναφερθώ» μας είπε, «όπως τότε με τη συναυλία της Χαρούλας για τις καθαρίστριες- και μπορώ ως δημοσιογράφος να κάνω χωρίς περιορισμούς τη δουλειά μου κριτικάροντάς τον, εφόσον ασχοληθεί, όπως πρόκειται, με τηλεοπτική εκπομπή! Άλλωστε για ποιον άλλο λόγο θα με απασχολούσε ο περί ου εκτός από επαγγελματικό;».
Καταλυτικός, καταιγιστικός και καθοριστικός ήταν ο Λάκης Λαζόπουλος, ως μάρτυρας υπέρ της Ντέπυς Γκολεμά αλλά, στην ουσία και του δικαιώματος της ελευθερίας της άποψης, της κρίσης και του λόγου όλων όσοι ασκούμε τη δημοσιογραφία. Ιδιαίτερα συζητήθηκε η αποστροφή της μαρτυρίας του πως «όταν λέει Χαρούλα – ΣΥΡΙΖΑ» ο Νίκος Μαστοράκης «δίνει το δικαίωμα στην Ντέπυ Γκολεμά να τον πει Νίκο Χούντα».
Η συγκεκριμένη δικαιώση πάντως μας κάνει όλους αναθαρρέψουμε γιατί ειδικά στον δημόσιο λόγο και στην κριτική, δεν γίνεται οι δημοσιογράφοι να σύρονται στα δικαστήρια διότι δεν είναι αρεστοί σε όλους όσοι κρίνονται!
 
Αλεξάνδρα Τσόλκα (newpost)