ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Τσίπρας: Αν ο Μπόμπολας θέλει τα ΜΜΕ του θα πρέπει να πληρώσει όλα όσα χρωστάει

«Χρωστάει 280 εκατ. ευρώ για τις εφημερίδες του και κανείς δεν του τα έχει ζητήσει. Ιδού το διεφθαρμένο τρίγωνο: τράπεζες, πολιτικοί, ΜΜΕ»

«Κλεμμένη Άνοιξη» λέγεται το βιβλίο που έγραψε η Σουηδή δημοσιογράφος Κάισα Εκις Έκμαν, αφού πρώτα πήρε συνεντεύξεις από Έλληνες πολιτικούς (Γ. Παπανδρέου, Αλ. Τσίπρας κλπ). Στο βιβλίο η Έκμαν δημοσιεύει τους αποκαλυπτικούς διαλόγους που είχε μαζί τους, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη συνομιλία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του στη Βουλή.
Εκεί -εκτός των άλλων- της αποκαλύπτει τι θα κάνει με τους μεγάλους επιχειρηματίες και εκδότες, όταν γίνει πρωθυπουργός. Τον ρωτάει η Εκμαν -όπως το γράφει στο βιβλίο της:
«Σε παίρνουν τηλέφωνο ο Μπόμπολας και ο Κόκκαλης και λένε, για παράδειγμα, Τσίπρα, όταν γίνεις πρωθυπουργός θέλω να...».
Ο Αλέξης Τσίπρας αφού απαντά πως δεν πρόκειται να εμπιστευθεί κανέναν τους, συμπληρώνει:
«Τα συμφέροντά μας είναι αντίθετα! Σκοπεύουμε να καθιερώσουμε τους κανόνες εκείνους για τα ΜΜΕ που είναι απαραίτητοι σε κάθε δημοκρατία, όπως έγινε και στην Αργεντινή. Εδώ είμαστε ζούγκλα, οι καπιταλιστές κάνουν ό,τι θέλουν.
Θα πω λοιπόν του Μπόμπολα ότι αν θέλει να κρατήσει τις επιχειρήσεις και τα ΜΜΕ του, θα πρέπει πρώτα να καταβάλει τους φόρους και τα χρέη που του αναλογούν στην τράπεζα. Ο Μπόμπολας χρωστάει 280 εκατ. ευρώ για τις εφημερίδες του και κανείς δεν του τα έχει ζητήσει. Ιδού το διεφθαρμένο τρίγωνο: τράπεζες, πολιτικοί, ΜΜΕ
».