ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Απεργιακό μπλακ-άουτ την Πέμπτη λόγω ΕΡΤ

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για αύριο Πέμπτη αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στη λεωφόρο Μεσογείων.Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως «καταδικάζει την πραξικοπηματική ενέργεια της Κυβέρνησης, η οποία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αποφάσισε τον «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ, βάζοντας έτσι με πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο «λουκέτο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων».
Συμμετοχή της ΠΟΕ - ΔΟΥ
Τη συμμετοχή της στην αυριανή απεργία ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ – ΔΟY) η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι..
«τα όσα διαδραματίζονται με το κλείσιμο της ΕΡΤ, αποκαλύπτουν και τεκμηριώνουν έμπρακτα την αναξιοπιστία της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης και των όσων παραγόντων υποστηρικτών της διαβεβαίωναν ότι ''η ΕΡΤ δεν θα κλείσει'', ''δεν θα υπάρξουν απολύσεις''»

Στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας
Με δίωρη στάση εργασίας από τις 15:00 έως τις 17:00 θα συμμετάσχει στην απεργία και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας.  (δείτε τις τροποποιήσεις των πτήσεων εδώ)

Kαι οι γιατροί του ΕΣΥ
Τη συμμετοχή τους στην αυριανή πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι γιατροί του ΕΣΥ.
Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους «το κλείσιμο της ΕΡΤ -με απλή υπουργική απόφαση- συνιστά ακραία αντιδημοκρατική εκτροπή. Δεν είναι μόνον η εκποίηση δημόσιων αγαθών που μας εξοργίζει. Είναι και ο ολισθηρός δρόμος που ανοίγει, ώστε με την ίδια διαδικασία να κλείσουν δεκάδες Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και δομές του ΕΟΠΥΥ».

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ η Αθήνα
Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει αύριο η Αθήνα λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

Στάση εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ
Με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 πρωί συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ στην 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης.

Και η ΟΤΟΕ
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για «την πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης» να κλείσει την ΕΡΤ, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος, θα συμμετάσχει στην αυριανή 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Όπως τονίζει η ΟΤΟΕ, « η αιφνιδιαστική και πρωτοφανής κυβερνητική απόφαση στα δημοκρατικά χρονικά της χώρας, εκθέτει τη χώρα διεθνώς γιατί οι υπεύθυνοι διαχειριστές της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης εμφανίζονται υποκριτικά ως φορείς εξυγίανσης και μάλιστα με μεθόδους που θυμίζουν εποχές.
- πηγή: protohema.gr