ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Διαβάστε τα ονόματα των διοικούντων το ΤΧΣ που τρώνε με «χρυσά κουτάλια»

Μόνο για τον ελληνικό λαό δεν υπάρχουν λεφτά. Όπως αποδεικνύεται από το ΦΕΚ της 30ής Ιανουαρίου 2013 ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας αποφάσισε να εκταμιευτεί από το δημόσιο ταμείο ένα συνολικό ποσό περίπου 800.000 ευρώ για τις ετήσιες μεικτές αποδοχές των μελών της Διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Συγκεκριμένα, η διευθύνουσα σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής αμείβεται με 215.000 ευρώ, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής με 185.000 ευρώ και το μέλος της με 165.000 ευρώ.
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου είναι πιο «ριγμένοι»: ο μεν πρόεδρος αμείβεται με 100.000 ευρώ ετησίως και τα τέσσερα μέλη του Γενικού Συμβουλίου με 30.000 ευρώ. Θα πρέπει, πάντως, να «ευγνωμονούμε» τον κ. Στουρνάρα για το ότι οι ανωτέρω αποδοχές της διοίκησης του ΤΧΣ δεν συνοδεύονται από επιπλέον παροχές ή άλλα προνόμια και καταβάλλονται σε 12μηνη βάση.
Αν θέλει, πάντως, κάποιος να πληροφορηθεί τα ονόματα των ανθρώπων που αποτελούν τη διοίκηση..
του ΤΧΣ θα δυσκολευτεί να κάνει το «όνειρό» του πραγματικότητα, αφού αυτά δεν αναφέρονται στην ιστοσελίδα του (www.hfsf.gr). Το www.koutipandoras.gr αναγκάστηκε να απευθυνθεί στο ίδιο το ΤΧΣ για να λάβει μια λίστα με ονοματεπώνυμα σε λατινικούς χαρακτήρες. Εχουμε και λέμε: Αναστασία Σακελλαρίου (διευθύνουσα σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής), Μάριος Κολλιόπουλος (αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής), Αναστάσιος Γκαγκαλες (μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής), Χρήστος Σκλαβούνης (πρόεδρος Γενικού Συμβουλίου), Pierre Mariani (αντιπρόεδρος Γενικού Συμβουλίου), Ανδρέας Μπερούτσος (μέλος Γενικού Συμβουλίου), Ευτυχία Μιχαηλίδου (μέλος Γενικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος υπουργείου Οικονομικών), Ευθύμιος Γκατζωνας (μέλος Γενικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος Τράπεζας της Ελλάδος).

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2010 (Ν. 3864/2010) ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, το οποίο δεν ανήκει στο δημόσιο τομέα, διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, λειτουργεί αμιγώς κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και διέπεται από τις διατάξεις του ιδρυτικού του νόμου. Ο καταστατικός σκοπός του Ταμείου είναι η ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων και θυγατρικών αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, εφόσον λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα κατόπιν άδειας της Τράπεζας της Ελλάδος και μέσω της κεφαλαιακής ενίσχυσης μεταβατικών πιστωτικών ιδρυμάτων που συστήνονται σύμφωνα με το άρθρο 63Ε του Ν. 3601/2007.
- το Κουτί της Πανδώρας