ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Πανικός στον Republic 100.3 λόγω της «Ελληνικός Χρυσός»

Πρωτοφανείς αντιδράσεις προκάλεσε στους ακροατές του Republic 100.3 της Θεσσαλονίκης, η αναπαραγωγή διαφημιστικού σπoτ από τον σταθμό, για την εταιρία "Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.", η οποία ως γνωστόν έχει βρεθεί στο στόχαστρο των κατοίκων της Ιερισσού, λόγω των δραστηριοτήτων της στην περιοχή. Οι ακροατές κατέκλυσαν με τηλεφωνήματα και post διαμαρτυρίας στο facebook του Republic, σε σημείο που ο σταθμός διέκοψε για μια ημέρα τις εκπομπές του.
Σύμφωνα με τους ακροατές, η επίμαχη διαφήμιση παίζει και στα 4 ραδιόφωνα του ομίλου Ανδρώνη (Zoo 90.8, Metropolis 95.5, Velvet 96.8 και Republic 100.3), ενώ μερίδα τους, απειλεί μέχρι και με μποϊκοτάζ τους παραπάνω σταθμούς.
Σχετικά με τις αντιδράσεις των ακροατών οι παραγωγοί του Republic 100.3 εξέδωσαν ανακοίνωση:..
«O Republic 100.3 σεβόμενος τις αντιδράσεις των ακροατών, ζώντας και συμμετέχοντας στην καθημερινότητα ενεργά θέλει να σας ενημερώσει ότι από την αρχή της λειτουργίας του ήταν και είναι ένα μουσικό ραδιόφωνο με ύφος, άποψη, τοποθετήσεις και ελευθερία στην έκφραση του λόγου. Ο Republic 100.3 ποτέ δεν λειτούργησε και επηρεάστηκε από την λογοκρισία καθώς επίσης ποτέ κανείς δεν επιχείρησε να του αλλάξει το αρχικό όραμα, το όραμα να είναι ένας ραδιοφωνικός σταθμός με εύρος και βάθος μουσικών επιλογών καθώς και ελεύθερων μικροφώνων, ελεύθερων ιδεών και απόψεων.
Ο Republic 100.3 είναι μια υγιής επιχείρηση και ουδέποτε δε λειτούργησε σαν πολιτικό δικαστήριο αλλά ούτε και σαν φυλακή προκαταλήψεων και αντιδράσεων από όλους αυτούς που έμμεσα ή άμεσα θα ήθελαν να τον βλάψουνε. Republic σημαίνει δημοκρατία, μουσική, φύση, συναίσθημα και πάνω από όλα επικοινωνία με τον κόσμο.
Με εκτίμηση
Οι παραγωγοί του Republic 100.3
»
πηγή: e-tetradio