ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

O ροκάς Φώτης Μπόμπολας, ο Αλεξ και τα μυστήρια της Στοάς

Οποιος γνώριζε τον Φώτη Μπόμπολα πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι o «φανατικός της ροκ» είναι γιος του μεγαλύτερου εργολάβου δημοσίων έργων της χώρας. Κι αυτό γιατί ο δευτερότοκος γιος του Γιώργου Μπόμπολα ουδεμία σχέση είχε με τις κατασκευές. Αντίθετα με τον αδερφό του Λεωνίδα, ο Φώτης επέλεξε να ασχοληθεί με το χώρο της μουσικής και του θεάματος.
Εκείνη την εποχή η υπομονή του «πατριάρχη» Γιώργου Μπόμπολα δοκιμάστηκε πολλές φορές με τα «ακριβά παιχνίδια» του Φώτη που μόνο παθητικό ήταν για τις επιχειρήσεις της οικογένειας. Ο Φώτης Μπόμπολας όμως με έφεση στη μουσική και ιδιαίτερα στη ροκ μουσική επέμενε να χαλάει τα λεφτά του μπαμπά του.
Η μεγάλη του αγάπη ήταν το φημισμένο «Ρόδον» στην περιοχή του Μουσείου, όπου έφερνε γνωστούς καλλιτέχνες της εγχώριας και κυρίως της διεθνούς μουσικής σκηνής. Το «Ρόδον» ήταν..
σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της ροκ μουσικής και εκεί έγιναν συναυλίες που πολλοί τις θυμούνται ακόμη... Ο Eric Burdon, ένας από τους κορυφαίους ερμηνευτές στην ιστορία του rock 'n' roll, είχε πει πως το Ρόδον αποτελεί το κορυφαίο συναυλιακό club στον κόσμο...
Πέρα από το «Ρόδον» η ενασχόληση του Φώτη Μπόμπολα με το χώρο της μουσικής και του θεάματος περιελάμβανε και τη «Στοά», το γνωστό μπαρ - πολυχώρο στην Πατησίων στο ύψος της ΑΣΟΕΕ. Η ενασχόλησή του όμως με την «Στοά» και μια αγοραπωλησία με τον πανίσχυρο τότε Ακη Τσοχατζόπουλο θα ενέπλεκε τον ίδιο και τη φαμίλια του, στη δίκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Οι zoornalistas είχαν αποκαλύψει πέρυσι τον Ιούλιο ποιος ήταν ο εκδότης που πήρε 400.000 ευρώ «μαύρα» από τον Τσοχατζόπουλο. Τότε ο ξάδερφος του Ακη,  Νίκος Ζήγρας -κατά τη διάρκεια της απολογίας του στον ανακριτή- αναφερόμενος στις σχέσεις του πρώην υπουργού με μεγαλοεκδότη είχε αναφερθεί στο γιό του Α. Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρο και την αγοραπωλησία της εταιρείας εστίασης ΣΤΟΑ λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Όσον αφορά το γιο του Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρο, ο οποίος απέκτησε το μερίδιο μιας εταιρείας εστίασης, καφέ- μπαρ στην Πατησίων με την επωνυμία ΣΤΟΑ γνωρίζω ότι ο πατέρας του πλήρωσε στον πρώην κάτοχο της εταιρείας, ο οποίος ήταν μεγαλοεκδότης εφημερίδος, το τίμημα του μεριδίου το οποίο ήταν πάνω από 400.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δόθηκαν μετρητά και δεν δηλώθηκαν πουθενά…».
Οπως φαίνεται από το σχετικό ΦΕΚ (κάντε κλικ για μεγέθυνση)  ήταν ο Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος αποχώρησε από τις «Επιχειρήσεις Ψυχαγωγίας ΣΤΟΑ» αφού μεταβίβασε τις μετοχές της εταιρείας στον Αλέξανδρο (Αλεξ) Τσοχατζόπουλο...