ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Μόνο στην εκπομπή ΕΠΤΑ;

Λάβαμε email με την επιστολή την οποία έστειλαν στον πρόεδρο και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ η Βάλια Πετούρη και η Αννα Παπασωτηρίου, της εκπομπής «Επτά». Στην επιστολή αναφέρουν:
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη στάση εργασίας που αναγγείλατε αιφνιδίως μόνον για το Σάββατο 8 Ιουνίου και μόνο για το διάστημα 19.00-20.00, την ώρα που μεταδίδεται η εκπομπή ΕΠΤΑ.
Και λέμε με έκπληξη γιατί στην τελευταία γενική συνέλευση των εργαζομένων- δημοσιογράφων της ΕΡΤ αποφασίστηκε η αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και η συνέχιση του αγώνα μας με άλλες μορφές δράσεις.
Καλούμε, λοιπόν, την ηγεσία του συνδικαλιστικού μας σωματείου να μας πει με βάση ποια απόφαση εξήγγειλε την εν λόγω στάση, γιατί μας πλήττει προσωπικώς από τη στιγμή που εστιάζει, από όλο το..
πρόγραμμα της ΕΡΤ με μεικτές και εξωτερικές παραγωγές, μόνο σε μία: στην εκπομπή μας.
Για να μην πιστέψουμε ότι η απόφαση εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες, πέραν της ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων της συνέλευσής μας, σας καλούμε να αποκαταστήσετε την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια και αξιοπιστία. Προς επιβεβαίωση των ανησυχιών μας, σας αναφέρουμε την απάντηση του εκπροσώπου μας, Νίκου Γρυλλάκη, όταν τον ρωτήσαμε σχετικώς, ότι «δέχθηκε πολλές πιέσεις προκειμένου να σταματήσει να προβάλλεται η εκπομπή».
Θα θέλαμε, λοιπόν, να γνωρίζουμε αν η ΕΣΗΕΑ ξεκινά νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων έναντι όλων των μεικτών και εξωτερικών παραγωγών και βάσει ποιάς απόφασης εστιάζει μόνο στην εκπομπή ΕΠΤΑ αιφνιδίως, τη στιγμή που έχει ήδη προσκληθεί στο στούντιο σημαντική πολιτική προσωπικότητα (το όνομά του είναι στη διάθεσή σας και για ευνόητους λόγους προστασίας του δεν το αναφέρουμε) και έχει ετοιμαστεί η εκπομπή με τον κόπο των συναδέλφων μας και συναδέλφων σας, και  έχουν διατεθεί πολλές ώρες στο μοντάζ. Επιπλέον, έχει απασχοληθεί το τεχνικό προσωπικό της ΕΡΤ, άρα έχει υποστεί και οικονομική ζημία η επιχείρηση για μία εκπομπή που δεν θα μεταδοθεί.
Με εκτίμηση
Βάλια Πετούρη
Άννα Παπασωτηρίου»