ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Το πραξικόπημα στην ΕΡΤ πυροδοτεί ανεξέλεγκτες πολιτικές εξελίξεις

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προκαλεί η κυβερνητική απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ και στη θέση της να δημιουργήσει μία νέα κρατική τηλεόραση. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαμηνύει ότι είναι ανυποχώρητος στο σχέδιό του, ενώ οι κυβερνητικοί εταίροι του, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης αντιδρούν έντονα και προειδοποιούν με κινήσεις αμφισβήτησης των κυβερνητικών ενεργειών. Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί μετωπικά με την κυβέρνηση, ενώ οι κοινωνικές αντιδράσεις είναι έντονες, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας να εξελίσσονται σε πολλά σημεία με κυριότερη αυτή μέσα κι έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Όλα θα κριθούν..
τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα, ενώ ισχυρό είναι και το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες  .
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θα καταθέσει την Τετάρτη στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση της νέας ΕΡΤ. Το σχέδιο είναι βασισμένο στο πόρισμα της περίφημης επιτροπής του καθηγητή Νίκου Αλεβιζάτου, που εκπονήθηκε επί ημερών της κυβέρνησης Παπανδρέου και υπουργίας του Ηλία Μόσιαλου.
Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου θα λάβει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση με το Μέγαρο Μαξίμου να ξεκαθαρίζει ότι εάν δεν γίνει αποδεκτό τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.
Προς το παρόν -όπως αναφέρει to protothema.gr- είναι άγνωστο εάν μπορεί να πείσει τους κυβερνητικούς εταίρους της, καθώς φαίνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τους.
ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά αντέδρασαν μεν έντονα και σε υψηλούς τόνους στην κυβερνητική πρωτοβουλία, αλλά άφησαν να εννοηθεί ότι δεν επιθυμούν πτώση της κυβέρνησης πάση θυσία.
Εφόσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο τότε θα έλθει στη Βουλή προς κύρωση και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας. Διαφορετικά η τροπή στις πολιτικές εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτη, ου μην και ανεξέλεγκτη.