ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Μαύρισε η ψυχή μας...

Aυτό που μας στενοχώρησε-εξόργισε περισσότερο κι από την ανακοίνωση του λουκέτου στην ΕΡΤ, ήταν το ότι καποιοι -και ήταν αρκετοί- πανηγύριζαν που 2.700 εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο με αυτό τον άθλιο τρόπο. «Επιτέλους» κραύγαζαν και ουδείς από αυτούς σκέφτηκε ότι ανάμεσα στους απολυμένους της ΕΡΤ υπάρχουν ικανοί επαγελματίες και σκληρά εργαζόμενοι που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα... Με παιδιά, υποχρεώσεις, χρέη...Χωρίς αξιολογήσεις, εφεδρείες, μελέτες. Τίποτε. Στο δρόμο με τη μία γιατί έτσι το αποφάσισε η τρόικα εσωτερικού-εξωτερικού...

**Εκτός από τη ΝΕΤ, την ΕΤ3, την ΕΤ1, την ET HD, «μαύρα» και «χωρίς σήμα» έβγαιναν όλο το βραδυ και το Καναλι της Βουλής, το ΡΙΚ, το ΒΒC World News και η Deutsche Welle. Την ίδια ώρα το ΚΚΕ κατήγγειλε την ενέργεια της DIGEA να διακόψει την ψηφιακή εκπομπή σήματος του 902 με το.. επιχείρημα ότι η τηλεόραση του 902 αναμεταδίδει το ζωντανό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

**H ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ εκφράζει  αμέριστη συμπαράσταση στο δημοσιογραφικό, διοικητικό και τεχνικό δυναμικό της ΕΡΤ και δηλώνει “παρούσα” στη συγκρότηση δυναμικού μετώπου των εργαζομένων, ώστε να αναχαιτιστεί ο καταστροφικός – καθ΄ υπόδειξη της τρόικας – κυβερνητικός σχεδιασμός για την εκποίηση των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων.

**Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό απέστειλε η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) ζητώντας την ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ τονίζοντας ότι «οποιεσδήποτε ριζικές αλλαγές στο δημόσιο σύστημα των ΜΜΕ θα πρέπει να αποφασιστούν μόνο μετά την ανοιχτή και περιεκτική δημοκρατική συζήτηση στο Κοινοβούλιο - και όχι μέσω μιας απλής συμφωνίας μεταξύ των δύο υπουργών της κυβέρνησης.»

**Ο Τζιμ Μπουμέλα, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης και αγώνα προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. «Η ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε τόσο αιφνιδιαστικά για κάποιους από εμάς που θα θέλαμε να είμαστε μαζί σας αυτές τις σκοτεινές ώρες, αλλά η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) να ξέρετε πως είναι μαζί σας και οι 600.000 δημοσιογράφοι που εκπροσωπεί είναι εξοργισμένοι με αυτήν την βάρβαρη πράξη» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπουμελά.