ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Να εγγυηθεί ο Παπούλιας ότι δεν θα υπάρξει επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στο κτίριο της ΕΡΤ

Και κέντρο παραπληροφόρησης από τον Κεδίκογλου

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ομολόγησε χθες την πραγματική αιτία για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ: Τον ενοχλεί η συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων και ο τρόπος που η ΕΡΤ καλύπτει την επικαιρότητα.
Αυτό καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που ταυτόχρονα αποκαλύπτουν πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου προσπάθησε να στήσει κέντρο παρα-πληροφόρησης στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, χρησιμοποιώντας απεργοσπαστικό μηχανισμό στελεχωμένο από υπαλλήλους άλλων κλάδων.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαιτήσει από την κυβέρνηση..
να σεβαστεί το Σύνταγμα και να σταματήσει να παραβιάζει θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Mάλιστα καλούν τον Κάρολο Παπούλια να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξει επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στο κτίριο της ΕΡΤ.
Αναλυτικά η  ανακοίνωση:

«Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013
Χαιρετίζουμε τις δεκάδες χιλιάδες ανέργων, εργαζομένων, συνταξιούχων, φοιτητών  και μαθητών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργαζομένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και των συνδικάτων, διαδηλώνοντας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, για να συνταχθούν στον αγώνα για ελεύθερη, δημόσια ενημέρωση.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ομολόγησε χθες την πραγματική αιτία για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ: Τον ενοχλεί η συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων και ο τρόπος που η ΕΡΤ καλύπτει την επικαιρότητα. Δεν μπορεί να υπάρξει πιο ξεκάθαρη παραδοχή ότι η απόφαση έχει πολιτικά κίνητρα και στοχεύει ευθέως κατά των θεμελιωδών δικαιωμάτων της έκφρασης, της πληροφόρησης και του συνδικαλισμού.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου να στήσει κέντρο παρα-πληροφόρησης στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, χρησιμοποιώντας απεργοσπαστικό μηχανισμό στελεχωμένο από υπαλλήλους άλλων κλάδων (ΠΕ2) και παραβιάζοντας την απόφαση των εργαζομένων για απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι στη ΓΓΕΕ επαναβεβαιώνουν ότι συντάσσονται με τους συναδέλφους τους για να εμποδίσουν το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.
Καταγγέλλουμε επίσης την επέμβαση-οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών προς τα ιδιωτικά ΜΜΕ για αποκλεισμό του απεργιακού προγράμματος της ΕΡΤ. Η πρωτόγνωρη οδηγία απειλεί ότι «τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε. από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ’αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».
Ζητούμε από το ελληνικό κοινοβούλιο, όπου διαφαίνεται να πλειοψηφούν δυνάμεις που θέλουν την ΕΡΤ ανοικτή:
·        Να διατάξει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να εγκαταλείψει οποιοδήποτε σχέδιο επέμβασης δυνάμεων καταστολής στο χώρο του Ραδιομέγαρου.
·        Να διατάξει τον υπουργό Οικονομικών να εγκαταλείψει την εμπρηστική λογική που μέχρι σήμερα υιοθετεί: οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εγγυώνται τη δημόσια περιουσία του ελληνικού λαού.
Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαιτήσει από την κυβέρνηση να σεβαστεί το Σύνταγμα και να σταματήσει να παραβιάζει θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξει παρέμβαση των δυνάμεων καταστολής στο κτίριο της ΕΡΤ.»