ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Το κλουβί με τα παπαγαλάκια

Η χαμένη αξιοπιστία των δημοσιογράφων, το «καλά τους κάνανε», οι ανούσιες ανακοινώσεις ρουτίνας της ΕΣΗΕΑ και η (πραγματική) Δεοντολογία

Πότε πρόλαβε η συνήθως περί άλλα τυρβάζουσα ΕΣΗΕΑ και συνεδρίασε και εξέδωσε ανακοίνωση για τους προπηλακισμούς δημοσιογράφων, απο αντιεξουσιαστές;
Η Ενωση που τα τελευταία 5 χρόνια δεν βλέπει και δεν ακούει τα παπαγαλάκια-μέλη της που προσπαθούν να μας πείσουν, πότε ότι καταστρεφόμαστε, πότε ότι μπήκαμε σε αναπτυξιακή πορεια, πότε οτι από ώρα σε ώρα πτωχεύουμε, πότε οτι οι πρόσφυγες κατέλαβαν την πόλη και πότε οτι οι αντεξουσιαστές - μπαχαλακηδες ειναι αυτοί που θελουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Καθε βράδυ την ιδια ώρα επιδίδονται σε μια τρομοϋστερία χωρις αρχή και τέλος .
Ολα αυτα βεβαια η Ενωση των δημοσιογράφων τα θεωρει φυσιολογικά και κυρίως ότι βρίσκονται εντός του πλαισίου της δημοσιογραφικής δεοντολογίας..
Αν αυτοι οι δημοσιογράφοι έκαναν τη δουλειά τους, όπως θα έπρεπε τότε σίγουρα οι πολίτες δεν..
θα έλεγαν σήμερα αυτο το «καλά τους κάνανε»...
Δυστυχώς οι δημοσιογραφοι δεν χαίρουν πλεον καμιάς εκτίμησης απο το λαό, αφού όλοι ξέρουν οτι μεταδίδουν μόνο αυτά που τους επιτρέπουν τα αφεντικά τους και το σύστημα που έχει πλέον αλλοτριώσει και απορροφήσει τους περισσότερους από αυτούς.
Ισως ήρθε η ωρα η ΕΣΗΕΑ να ανοίξει διάλογο για τη δημιουργια μιας Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία να ελέγχει της καθημερινές παραβιασεις της απο όλα τα ΜΜΕ.
Φυσικα αυτο δεν προβλέπεται απο το παλαιολιθικό Καταστατικό της Ενωσης, αλλα αυτός ο έρημος Κώδικας Δεοντολογιας, θα πρέπει απο κάποιους επιτέλους να διαφυλαχθεί.
Η αξιοπιστία των δημοσιογράφων πνέει πλέον τα λοίσθια αφου κανείς δεν πιστεύει τίποτα απ οτι ακούει. (Ανάποδος / Μέντα)

Ακολουθεί και η συνήθης και ξεπερασμένη ανακοίνωση ρουτίνας της ΕΣΗΕΑ:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καταδικάζει τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε βάρος δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων κατά την προσαγωγή των 14 συλληφθέντων στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, από συγκεντρωμένους αντιεξουσιαστές.
Η επίθεση δεν στρέφεται μόνον εναντίον των συγκεκριμένων δημοσιογράφων, αλλά κυρίως εναντίον της ενημέρωσης και της ελευθερίας της έκφρασης.
Αποτελεί μία ακόμη ενέργεια στη σειρά επιθέσεων κατά δημοσιογράφων και εργαζομένων σε τηλεοπτικά συνεργεία, για τις οποίες η ΕΣΗΕΑ έχει κατ” επανάληψη ζητήσει την άμεση παρέμβαση της πολιτείας και των αρμόδιων αρχών για την προστασία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους δημοσιογράφους, οι οποίοι υπέστησαν την επίθεση και ζητεί από όλους τους αρμόδιους φορείς να πράξουν τα οφειλόμενα στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας τους ώστε να προστατευτούν οι δημοσιογράφοι, καθώς και η ενημέρωση που παρέχουν καθημερινά προς τους πολίτες, συχνά με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας