ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ποια η θέση της ΕΣΗΕΑ για την αγωγή της Παναγιωταρέα;

Επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ έστειλε το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Δέσποινα Κουτσούμπα,  ζητώντας να πληροφορηθεί τη θέση της Ενωσης για τη χρήση των τυποκτόνων διατάξεων από μέλη της, όπως η κα Άννα Παναγιωταρέα, καθώς και για τη χρήση ένδικων μέσων ενάντια σε συνδικαλιστική δράση.
Η πρώην εκπροσώπος Τάφου και νυν συμβούλος Σαμαρά, έχει κάνει αγωγή εναντίον της Κουτσούμπα, επειδή δεν της άρεσε κάτι που έγραψε η αρχαιολόγος στον τοίχο της στο Facebook… Η αγωγή αφορά συκοφαντική δυσφήμηση δια του... Τύπου και εκτός των άλλων ανοίγει τον δρόμο για λογοκρισία και ποινικοποίηση των αναρτήσεων στα Μέσα Μαζικής-Κοινωνικής Δικτύωσης.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής της Δ. Κουτσούμπα προς την ΕΣΗΕΑ:..
"ΠΡΟΣ: Διοικητικό Συμβούλιο ΕΣΗΕΑ
ΚΟΙΝ: Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ

Συνημμένη θα βρείτε την αγωγή που έχει ασκήσει εναντίον μου η δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ Άννα Παναγιωταρέα, καθώς και τα όσα προηγήθηκαν της αγωγής.
Σας επισημαίνω ότι, όπως θα δείτε και στα συνημμένα, η δημόσια κριτική που άσκησα στα πεπραγμένα της κας Παναγιωταρέα στο Υπουργείο Πολιτισμού αφορούσε την άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός μου, ως Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και ως μέλος του ΔΣ έως σήμερα, να ασκώ συνδικαλιστικό έλεγχο στο πλαίσιο της προσπάθειας του Συλλόγου να διαφυλάξει την διαφάνεια, την αξιοκρατία και την χρηστή διοίκηση, που είναι απαραίτητες να διέπουν κάθε πράξη της διοίκησης, καθώς και να αντιμετωπίσει την προσπάθεια παράκαμψης των αρμόδιων υπηρεσιών του δημοσίου από εξωθεσμικούς παράγοντες, με ό,τι αποτελέσματα έχει αυτό όταν συμβαίνει.
Σας επισημαίνω επίσης ότι η κα Παναγιωταρέα με ενάγει για «συκοφαντική δυσφήμηση διά του τύπου» με αφορμή δύο αναρτήσεις στο facebook, οι οποίες ποτέ δεν δημοσιεύτηκαν στον τύπο, και ενώ η ίδια έχω προηγουμένως δηλώσει (σε μία από τις αναρτήσεις για τις οποίες είμαι εναγόμενη) ότι: «ανήκω στο χώρο της Αριστεράς, κι από θέση αρχής και υπεράσπισης της ελευθερίας του τύπου, είμαι αντίθετη στις δικαστικές διώξεις δημοσιογράφων και εφημερίδων καθώς και των νόμων που τις επιτρέπουν».
Αντιθέτως, η κα Άννα Παναγιωταρέα με ενάγει με τις διατάξεις του νόμου που έχει καταγγελθεί πολλάκις από την ΕΣΗΕΑ ως «τυποκτόνος», αναφέροντας επί λέξει στην αγωγή της: «Η ελευθερία του τύπου δεν αποτελεί αυτοσκοπό» (σελ. 7 της αγωγής)
Εν όψει της 7ης Μαΐου 2015, οπότε και έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της αγωγής ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, θα ήθελα να γνωρίζω ποια είναι η θέση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για τη χρήση των τυποκτόνων διατάξεων από μέλη της, όπως η κα Άννα Παναγιωταρέα, καθώς και για τη χρήση ένδικων μέσων ενάντια σε συνδικαλιστική δράση. "