ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Αποθρασύνθηκαν τα συστημικά ΜΜΕ

Τι είναι, κύριε Άδωνι, το γενετήσιο μόριο;

Σαν μανιάτισσες μοιρολογίστρες κλαίγανε στις τηλεοράσεις, στα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες για τις 950 θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν να χαθούν αν σταματήσει η περιβαλλοντοκτόνος εξόρυξη της Χαλκιδικής. Κλαίνε για τους 950 αυτοί που εκτόξευσαν με την προπαγάνδα τους την ανεργία στο 1,5 εκατομμύριο. Κλαίνε για τους 950 αυτοί που γέλαγαν όταν απολύονταν εν μιά νυκτί οι 3.000 της ΕΡΤ, όταν ρίχνονταν στα σκυλιά οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες, η Δημοτική Αστυνομία, οι καθηγητές των ΕΠΑΛ. Δεν είναι ζήτημα αριθμών, ακόμη και η μία θέση εργασίας είναι πολύτιμη και γι΄ αυτόν που την χάνει και για την οικονομία. Ας κλάψει όμως.. κάποιος άλλος για τη χαμένη θέση κι όχι οι κροκόδειλοι των δελτίων, όχι, που να πάρει ο διάολος, οι πρετεντέρηδες και οι μπάμπηδες.
Μέρα με τη μέρα, τα συστημικά ΜΜΕ γίνονται εντελώς ξεδιάντροπα, ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα δεν κρατούν πλέον. Παράδειγμα το μαγκαζίνο του ραδιοφωνικού Σκάι με τη Σία Κοσιώνη, την ημέρα που συζητιόταν στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές. Βγαίνει η δημοσιογράφος που καλύπτει τη Βουλή και δίνει το ρεπορτάζ με πληρότητα και αντικειμενικότητα, αυτά είπε ο υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος, αυτά απάντησαν, σε έντονο ύφος, ο Βασίλης Κικίλιας και η Ντόρα Μπακογιάννη. Ωραία, λέει η κ. Κοσιώνη (σ.z. τυγχάνει και σύντροφος του Κ. Μπακογιάννη) , ας ακούσουμε τώρα και τα ηχητικά. Ποια ηχητικά ακούσαμε; Τα οργισμένα ηχητικά του Κικίλια και της Ντόρας. Το ηχητικό του υπουργού δεν το ακούσαμε ποτέ, ακούσαμε τους εξοργισμένους και δεν ακούσαμε ποτέ εκείνον που τους εξόργισε.
Έγιναν κι άλλα ωραία εκείνη την ημέρα. Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης είπε από το βήμα της Βουλής στον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση «να προσέχετε που βάζετε τα γενετήσιο μόριό σας και την υπογραφή σας», προκαλώντας οργασμό στα κανάλια που αναπαρήγαγαν κατά κόρον τη γελοία ατάκα, χωρίς να δείξουν την αντίδραση του υπουργού. Ευτυχώς, ο Νίκος Βούτσης απάντησε στους άμεσα ενδιαφερόμενους με τον προσήκοντα τρόπο: «Το μακρύ σας χέρι στην επικοινωνία και την κατασυκοφάντηση που γίνεται θα κοπεί από τη ρίζα του».
Αμήν και πότε.
(από άρθρο του Γ. Ανανδρανιστάκη)