ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Και «πελάτες» και ηλίθιοι...



Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ του Μάκη Πολλάτου στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα για το πως γίνονται οι προμήθειες στρατιωτικού εξοπλισμού. Και εντάξει σαν χώρα έχεις αποφασίσει να δίνεις εκατομμύρια για να αγοράσεις αεροπλάνα, τανκς, υποβρύχια και διάφορα άλλα στρατιωτικά παιχνίδια αλλά το να τα πληρώνεις διπλάσια από τους άλλους «πελάτες» - κορόιδα των οπλάδων (τους γείτονες Τούρκους) είναι τουλάχιστον βλακώδες για να μην μπούμε σε άλλες ακρότητες. Και το χειρότερο ειναι οτι σφυρίζεις αδιάφορα «μην βγει τίποτε προς τα έξω , μην το μάθουν οι άλλοι, να δούμε τι γίνεται…» και διάφορα άλλα. Και «πελάτες» και ηλίθιοι που τα πληρώνουν διπλάσια από τους άλλους.
Το ρεπορτάζ του Πολλάτου αποκάλυπτε οτι τα δύο νέα γερμανικά υποβρύχια τύπου 214 που παραγγέλθηκαν το 2010 από την ελληνική κυβέρνηση θα αγοραστούν 50% ακριβότερα από τα πανομοιότυπα υποβρύχια που αγοράζει η Τουρκία.
Ο υπουργός Αμυνας απαντώντας δεν διαψεύδει το δημοσίευμα ενώ, όπως λέει και ο συντάκτης του δημοσιεύματος του Πρώτου Θέματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφιέρωσε....761 λέξεις χωρίς να πει τίποτε για την ουσία, δηλαδή για ποιό λόγο θα δώσουμε στους Γερμανούς 333 εκατ. ευρώ περισσότερα από το τίμημα που θα πληρώσουν οι Τούρκοι για τον ίδιο αριθμό και τον ίδιο τύπο υποβρυχίων.
Επίσης στο ερώτημα γιατί η λεπτομέρεια ότι η Ελλάδα αγόρασε τα δύο υποβρύχια με καπέλο 50% έπρεπε να μείνει κρυφή, ο Βενιζέλος δεν απαντά το παραμικρό.

-Ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Μάκη Πολλάτου για τα υποβρύχια στο http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=105828

- Η απάντηση Βενιζέλου και του συντάκτη του ρεπορτάζ στο
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=105797
και στο
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=105851