ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ραδιο-φονικά νέα

Του Δ. Κανελλόπουλου / ΤετΡάδιο / Ελευθεροτυπία (12-02-2011)


-Ο ιστορικός ραδιοσταθμός Atlantis 105,2
λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση (ανοίξαμε και σας περιμένουμε) και προσδοκά να καλύψει το κενό του Freedom 88,9. Το ρεπερτόριό του βασίζεται στο καλό ελληνικό ροκ, με μότο «το ελληνικό ροκ γύρισε σπίτι του». Παίζει βέβαια και ξένα τραγούδια - τις προάλλες παρουσίασε αφιέρωμα στους Pearl Jam. Επίσης διαθέτει ζώνες με hip hop και heavy metal. Στα μικρόφωνα βρίσκονται ως επί το πλείστον νεαροί και άπειροι παραγωγοί, η απειρία αυτή όμως μεταφράζεται σε ζωντάνια και μπρίο. Οσο ρολάρει μάλιστα με το πέρασμα του χρόνου, ο «Ατλαντίς» γίνεται όλο και καλύτερος.

-Ο επιτυχημένος Freedom μετατράπηκε σε Play 88.9 κι από εκεί που έπαιζε Τρύπες και Ξύλινα Σπαθιά, το έριξε στον Βέρτη, τον Σφακιανάκη και άλλους λαϊκούς αοιδούς. Τα σκυλο-πόπ πάνε σύννεφο και ο Ομιλος Αλαφούζου (ιδιοκτησίας του η συχνότητα) μπορεί να καυχιέται για το καινούργιο ραδιοφωνικό προϊόν του. Πάντα τέτοια. Ακόμα και φαν του συγκεκριμένου στιλ τραγουδιού να είσαι, δεν υπάρχει λόγος να εγκαταλείψεις.... τα άλλα -ουκ ολίγα- ραδιόφωνα του είδους που είναι πολύ καλύτερα.

-Πρώην Alpha Radio, πρώην ΘΕΜΑ FM, νυν Ράδιο Εννέα 98,9
και πάντοτε συμφερόντων Κοντομηνά. Είναι ένα αρκετά καλό ειδησεογραφικό ραδιόφωνο πάντως. Και χτίζεται, βλέπω, σιγά σιγά με μικρές προσθήκες στο πρόγραμμά του. Εδώ θα ακούσετε τους Ράδιο Αρβύλα τα μεσημέρια (απευθείας από τη Θεσσαλονίκη), εδώ και το δίδυμο Βερύκιου-Σταυρόπουλου τα πρωινά. Προσοχή στους Αρναούτογλους, τους Ντάσκες και τα λοιπά κακά συναπαντήματα.

- Στο Δημοτικό Ραδιοσταθμό του Πειραιά (Κανάλι 1) κάποιες σκέψεις που υπάρχουν να μετατραπεί σε ραδιόφωνο του Ολυμπιακού -κάποιες ώρες, όχι όλο το πρόγραμμά του- ίσως μετατεθούν για το καλοκαίρι. Εννοείται πως δεν θα το ακούω ποτέ, δεν μπορώ όμως να μην παραδεχτώ πως ένα «Ράδιο Ολυμπιακός» θα είναι έξυπνη επιχειρηματικά κίνηση. Είναι πολλοί οι Ολυμπιακοί εκεί έξω (δυστυχώς). Να υποθέσω πως θα έχει και εκπομπές για το θέατρο, ώστε να μπουκάρουν με την άνεσή τους οι οπαδοί;

- Η ΝΕΤ 105,8 έγινε πλέον ΝΕΤ FM και ξεκίνησε προσπάθεια αναδιοργάνωσης. Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα είχε πιάσει πάτο. Εφυγαν και κάποια από τα μεγάλα ονόματα (Καλαμίτσης, Τσιλιμίδης), ήταν και τα βαρίδια που βάζει εκ των πραγμάτων η πολιτική ηγεσία, η κυβέρνηση. Ο Τάκης Σαράντης βρίσκεται στο τιμόνι της πλέον, κάποια δείγματα βελτίωσης γίνονται ήδη φανερά, μένει να δούμε πόσο από το ραδιοφωνικό έδαφος μπορεί να ανακτήσει και πάλι.

-ΒΗΜΑ 99,5: Από Δευτέρα ξεκινάει πάλι καινούργιο πρόγραμμα, αλλάζοντας εκείνο που μας παρουσίασε πριν από δύο, μόλις, εβδομάδες. Ασφαλείς πληροφορίες της στήλης θέλουν το σταθμό να αλλάζει ξανά πρόγραμμα σε καμιά 15αριά μέρες. Θα σας ενημερώσουμε, μην ανησυχείτε (που δεν ανησυχείτε, αν κρίνω από τις ακροαματικότητες του σταθμού).