ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Στη «γωνία» ο Μάτσικας στο ΑΠΕ - Σήμερα η συνάντηση με τους εργαζόμενους



Λόγω «ανυπέρβλητου προσωπικού προβλήματος», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε SMS που έστειλε ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Ηλίας Μάτσικας, αναβλήθηκε για σήμερα το μεσημέρι η συνάντηση με τους εργαζόμενους στο πρακτορείοπου είχε προγραμματιστεί για χθες.
Ετσι, το κλίμα ανασφάλειας εντείνεται καθώς η καθυστέρηση στις πληρωμές συνεχίζεται ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαμάχη μεταξύ του Μάτσικα και του εκπρόσωπου του εργαζομένων Μιχάλη Ψύλου. Την ίδια ώρα έχουν κατατεθεί στη Βουλή ερωτήσεις από όλα σχεδόν τα κόμματα για τη λειτουργία του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Κοινή πάντως διαπίστωση των εργαζομένων είναι ότι η «ευαισθησία» ορισμένων όσων αφορά τις συνθήκες εργασίας στο ΑΠΕ, θα έπρεπε να εκφρασθεί νωρίτερα όταν περικόπτονταν το 10% της μισθοδοσίας τους και τα επιδόματα και όχι τώρα που θίγονται προσωπικά «βιλαέτια».
Ο Μ. Ψύλλος έχει στείλει δύο επιστολές, μια στον γενικό διευθυντή Ηλία Μάτσικα και μια στο Δ.Σ. του ΑΠΕ-ΜΠΕ όπου αναφέρει:

Η ΕΠΙΣΤΟΛH ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΑΤΣΙΚΑ (4/2}

«Κύριε διευθυντά,
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ σε πρόσφατη συγκέντρωσή τους αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ να επαναβεβαιώσουν την υποστηριξή τους στο πρόσωπό μου ως εκλεγμένου εκπροσώπου τους στο ΔΣ του πρακτορείου, απορρίπτοντας κάθε ιδέα για νέες εκλογές. Μετά την εξέλιξη αυτή και για να αρθεί το όποιο «κώλυμα» τίθεται ,είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω : 1.Την απαλλαγή μου από οποιοδήποτε «αξίωμα» -όπως αυτό του συντονιστή ή υπεύθυνου της διαδικτυακής τηλεόρασης του πρακτορείου ,αν και δεν νομίζω ότι το Προεδρικό Διάταγμα θέτει τέτοιο ζήτημα με δεδομένο ότι δεν είμαι ούτε διευθυντής,ούτε αρχισυντάκτης ούτε προιστάμενος. Πολύ περισσότερο καθώς δεν είχα κανέναν τίτλο όταν εξελέγην πριν δύο χρόνια. 2.Σας ζητώ επίσης να κόψετε από το μισθό μου το επίδομα του 10% ,που μου είχε χορηγήσει ο πρώην ΓΔ του ΑΠΕ,Α.Χριστοδουλίδης το 1993 και για το οποίο επίσης με εγκαλείτε. Σας δηλώνω ότι με την ΟΜΟΦΩΝΗ γνώμη των εργαζομένων παραμένω εκπρόσωπος στο ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ μέχρι τη λήξη της θητείας μου,μετέχοντας κανονικά στις συνεδριάσεις του ΔΣ.
Μετά τιμής»


- Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ
(14/2)

«Προς τα μέλη του Δ.Σ. του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κοινοποίηση:
Υφυπουργό Εσωτερικών Γ.Πεταλωτή ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Γ.Πετρουλάκη
Διοικητικό Συμβούλιο ΕΣΗΕΑ

Κύριοι, Σας ενημερώνω ότι δεν είχατε σαφή πληροφόρηση όταν αποφασίζατε να μην συμμετάσχω στη συνεδρίαση του ΔΣ του Πρακτορείου Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 191,άρθρο 8, παράγραφο (ε) «δεν έχουν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα για την θέση του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της εταιρίας διευθυντικά στελέχη της, όπως διευθυντές Διευθύνσεων, Αναπληρωτές, Διευθυντές, Αρχισυντάκτες και Προϊστάμενοι τμημάτων» . Δεν διαθέτω ουδεμία των ιδιοτήτων αυτών, καθώς σύμφωνα με το επίσημο οργανόγραμμα της εταιρίας είμαι Συντάκτης –υπεύθυνος τμήματος. Ξέχωρα από το γεγονός ότι κατά την περίοδο της εκλογής μου δεν είχα καν αυτή την ιδιότητα, σας γνωρίζω οτι ο νομικός σύμβουλος του ΑΠΕ –ΜΠΕ στη γνωμάτευσή του που στηριχτήκατε για να εξάγετε απόφαση τονίζει ότι υπάρχει ασυμβίβαστο «εάν» υφίσταται μία από τις παραπάνω ιδιότητες ,η οποία φυσικά δεν υφίσταται.»

πηγή: asyntaxtostypos και syspeirosi