ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Θύελλα στο ΑΠΕ - Στα δύο οι εργαζόμενοι

Σε δύο στρατόπεδα έχουν χωριστεί οι εργαζόμενοι στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σε αυτούς που στηρίζουν τον γενικό διευθυντή Ηλία Μάτσικα και τις επιλογές του (ωράρια, βάρδιες, «καιρός να δουλέψουν οι κηφήνες..») και σε αυτούς που τον κατηγορούν για αλαζονεία και του βάζουν συνέχεια τρικλοποδιές και εμπόδια καθώς, όπως λέγεται, τους ξεβόλεψε.
Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές και η επίθεση Μάτσικα στον εκπρόσωπο των εργαζομένων που συμμετέχει και στο ΔΣ του Πρακτορείου Μιχάλη Ψύλλο, έχουν επιτείνει το κλίμα αναταραχής που επικρατεί στο ΑΠΕ και πολλοί μνημονεύουν τον πρώην διευθυντή Γιώργο Ταμπακόπουλο. Και πώς να μην τον μνημονεύουν αφού όπως λέγεται επί ηγεμονίας του έγιναν τόσες προσλήψεις που δεν είχαν γίνει σε όλη την ιστορία του πρακτορείου ενώ δεν έγινε καμμιά σοβαρή προσπάθεια να διορθωθούν οι χρόνιες παθογένειες, τουναντίον μπορεί να πει κανείς ότι συντηρήθηκαν και διογκώθηκαν. Είναι γνωστό ότι το ΑΠΕ ήταν πάντα ο χώρος όπου βολεύονταν οι ημέτεροι ενώ το σύστημα ήταν πάντα έτσι δομημένο ώστε να δουλεύουν κάποιοι και οι υπόλοιποι να απασχολούνται στοιχειωδώς.
Μέσα στο όλο αρνητικό κλίμα ήρθε να προστεθεί και η (κατά πολλούς κατευθυνόμενη) ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Σίμου Κεδίκογλου (υπεύθυνου για τα ΜΜΕ) προς τον Πεταλωτή που θέτει θέμα.... δυσλειτουργίας του ΑΠΕ και επιρρίπτει ευθύνες στον Μάτσικα λέγοντας ότι «το πρακτορείο συρρικνώνεται, κομματικοποιείται και χάνει την αξία του», ενώ κάνει λόγο για «κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού».
Ο Κεδίκογλου αναφέρει ότι ο Μάτσικας προχωρά σε τοποθετήσεις διευθυντών και προϊσταμένων τμημάτων, που είναι εξόχως παράνομες. Επίσης καταγγέλλει ότι «αρχισυντάκτης τμήματος, που λειτουργεί κατ’ εντολή του Μάτσικα εκφοβίζει και τρομοκρατεί δημοσιογράφους και υπαλλήλους, τη στιγμή κατά την οποία έχει και το ασυμβίβαστο ότι είναι εκδότης- διευθυντής καθημερινής εφημερίδας του Πειραιά».

Ο Μάτσικας από την πλευρά του κάλεσε σε συνάντηση τους εργαζόμενους στο ΑΠΕ, για αύριο το μεσημέρι ενώ έστειλε επιστολή προς τις Ενώσεις Συντάκτων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που έχουν δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα στο πρακτορείο.