ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Nέα 48ωρη απεργία σε «Μακεδονία» και «Σπορ του Βορρά»


ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΜΑΪΛΗ

Με νέα σαρανταοκτάωρη απεργία στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Σπορ του Βορρά» απαντά η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης στην αδιάλλακτη στάση της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ, που επιμένει να εφαρμόσει το παράλογο για ενημερωτικό Μέσο σχήμα της εκ περιτροπής εργασίας και αδιαφορεί για τις συνέπειες των ενεργειών της στο κύρος και την αξιοπιστία των ιστορικών τίτλων που κατέχει.
Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει στις 8 π.μ. της Δευτέρας 14//2/2011 και λήγει στις 8 π.μ. της Τετάρτης 16/2/2011.
Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να επιτρέψουν στην επιχείρηση να εφαρμόσει το νόμο 3846/2010 πλήττοντας ανεπανόρθωτα το κύρος των εφημερίδων που εκδίδει. Επίσης καταγγέλλουν το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας που προτείνει η.... διευθυντική ομάδα της Σουλοπούλου - κατόπιν και «συμβουλής», όπως ειπώθηκε κατά την διαβούλευση, του συμβούλου διοίκησης Λάμπρου Σμαίλη - και προβλέπει από 1 μέρα έως και 5 ημέρες εργασίας στα ξεχωριστά Μέσα της εταιρείας και για τις ξεχωριστές ειδικότητες. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση από 25% ως και 75% στις αποδοχές των εργαζομένων!..