ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Η ιερά Σύνοδος επιλέγει να συγκρουστεί με την πολιτεία

Μέχρι σήμερα ήταν οι γραφικοί, πλην όμως και επικίνδυνοι: ιερείς, διευθύνσεις καναλιών, δημοσιογράφοι, καθηγητές πανεπιστημίων, πρώην και νυν βουλευτές κα.
Από σήμερα, όμως, τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά και δημιουργείται μείζον πολιτικό πρόβλημα: Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου (EΔΩ) αποτελεί μία συνειδητή επιλογή σύγκρουσης με την Πολιτεία και τους θεσμούς της..
Η ανακοίνωση επί της ουσίας προτρέπει τους πιστούς να κάνουν ό,τι ακριβώς δεν επιτρέπεται.
Εδώ και αιώνες το πρακτικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Εκκλησία ήταν τι γίνεται όταν η πραγματικότητα έρχεται σε σύγκρουση με τους ιερούς κανόνες. Αντί να βρεί τρόπους να προστατέψει τους πιστούς από τις κακοτοπιές της πραγματικότητας, η Εκκλησία της Ελλάδος κάνει το ακριβώς αντίθετο.
Προτρέπει τους πιστούς να προσαρμόσουν την πραγματικότητα στους ιερούς κανόνες. Διότι, το διακύβευμα σήμερα ΔΕΝ είναι η θεολογική και με όρους ορθοδοξίας αποσαφήνιση των λεπτομερειών της θείας κοινωνίας.
Το διακύβευμα είναι να αντιπετωπίσουμε συλλογικά και προσωπικά την εξάπλωση του ιού. Και για αυτό το θέμα η Πολιτεία έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να λέει και να απαιτεί από όλους μας τι πρέπει να γίνει.
Η Ιερά Σύνοδος με την ανακοίνωση της επιλέγει όχι μόνον να αγνοεί αυτή την βασική αρχή ενός κράτους δικαίου αλλά επιλέγει και να συγκρουστεί με αυτήν.

Κώστας Γαβρόγλου (fb),
τέως υπουργός Παιδείας