ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Σελίδες μίσους

“Η κατάσταση έχει ξεφύγει και στο Facebook και στην πόλη. Πρέπει να αρχίσουμε να καταγγέλλουμε και να μιλάμε για ό,τι συμβαίνει. Πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις να αντιταχθούμε στον εκφασισμό της κοινωνίας. Η ατιμωρησία είναι που δίνει δύναμη σε ομάδες όπως αυτές, που λειτουργούν στη βάση του όχλου και της αυτοδικίας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να σταματήσουμε να φοβόμαστε. Είναι πολύ σημαντική και γενναία..
η απόφαση του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης”.
Με αυτά τα λόγια σχολίασε στην “Αυγή της Κυριακής” η υπεύθυνη του ΠΙΚΠΑ Λέσβου και βραβευμένη από τον ΟΗΕ για την προσφορά βοήθειας στους πρόσφυγες Έφη Λατσούδη την καταδικαστική απόφαση για τους ακροδεξιούς που τη στοχοποίησαν στο Facebook. Συγκεκριμένα, κάλεσαν σε πράξεις βίας σε βάρος της, διακινώντας το ψέμα ότι «το ΠΙΚΠΑ χρηματοδοτείται από τουρκική οργάνωση». Κάτω από τη σχετική ανάρτηση, αρκετοί προέτρεψαν σε πράξεις βίας εναντίον της, όπως και του κέντρου φιλοξενίας.
- από ρεπορτάζ του Κ. Παπαντωνίου στην Αυγή της Κυριακής (ολοκληρο ΕΔΩ)