ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

«Δημοσιογράφοι όλων των Μέσων εξεγερθείτε!»

Ανακοίνωση της παράταξης «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή»:
"Αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα δεν είναι δημοσιογραφία, δεν έχει σχέση με το κοινωνικό αγαθό της αντικειμενικής ενημέρωσης. Είναι βιασμός της πραγματικότητας, είναι ένας οχετός προπαγάνδας, είναι μια μαζική εκστρατεία με στόχο την υποταγή της κοινωνίας στον ακραίο εθνικισμό, στην αντίδραση και τον..
σκοταδισμό (της Εκκλησίας και όχι μόνο), είναι μια καλά οργανωμένη και κατευθυνόμενη προσπάθεια δημιουργίας κλίματος συναίνεσης στο πολεμικό κλίμα που δημιουργούν η κυβέρνηση και όλο το αστικό σύστημα εξουσίας.
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα κυρίαρχα ΜΜΕ έχουν αποδεχθεί περήφανα τον ρόλο τους, δρώντας ως θινκ τανκς δίπλα στα πραγματικά τανκς, τα οποία είναι έτοιμα να ξεράσουν τον θάνατο απέναντι στους πρόσφυγες-«εισβολείς». Τις χιλιάδες των κατατρεγμένων και εκδιωχθέντων από τις πατρίδες και τα σπίτια τους, που έχουν βαφτιστεί περίπου ως πράκτορες του Ερντογάν, οι οποίοι θέλουν να γκρεμίσουν τα σύνορα, να μας πάρουν τα σπίτια, τις περιουσίες και την πατρίδα!
Τούτες τις δύσκολες και πολύ επικίνδυνες ώρες για τους λαούς και της Ελλάδας και της Τουρκίας, τα μίντια και στις δύο πλευρές του Έβρου και του Αιγαίου υπηρετούν τα ίδια ακριβώς σκοτεινά και πολεμοκάπηλα συμφέροντα. Κι αν στην Τουρκία το κάνουν επειδή το καθεστώς Ερντογάν τα έχει «αλώσει», αναγκάζοντας πολλές από τις ενοχλητικές φωνές να σιγήσουν ή οδηγώντας τις στη φυλακή, εδώ όλα γίνονται «εκουσίως», με την κατηγορία της… προδοσίας να πλανάται πάνω από οποιονδήποτε τολμά να διαφωνήσει ή να εκφράσει διαφορετική άποψη.
Έτσι, οι ακροδεξιές συμμορίες που δρουν ανενόχλητες στη Λέσβο, τον Έβρο και άλλα σημεία προβάλλονται ως οι μόνοι πραγματικοί πατριώτες και νομιμοποιούνται από τα μίντια – δηλητηριάζοντας το παρόν και ναρκοθετώντας το μέλλον της χώρας. Αντιθέτως, οι χιλιάδες που συμμετείχαν στις αντιπολεμικές, αντιφασιστικές πορείες που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις κυριολεκτικά «θάφτηκαν», ακόμη και από την θεωρητικά ανεξάρτητη και αντιπροσωπευτική κρατική ραδιοτηλεόραση, με εξαίρεση την ΕΡΤ 3. Όσο για τα διάφορα πάνελ των «ειδικών» και «αναλυτών» που κυριαρχούν στις οθόνες, η άλλη άποψη λείπει παντελώς – και συνειδητά.
Οι ηρωικοί συνάδελφοι και φωτορεπόρτερ οι οποίοι συνεχίζουν την προσπάθεια να διασώσουν την τιμή του επαγγέλματος, συχνά γίνονται στόχοι επιθέσεων, προπηλακισμών, εξύβρισης από ομάδες «αγανακτισμένων πολιτών» και «όργανα της τάξης», ενίοτε με κίνδυνο της ζωής τους, δέχονται διαρκώς απειλές και εκβιασμούς. Στην δε ΕΡΤ, η κυβερνητικά ελεγχόμενη διοίκηση έχει επιλέξει τη λογοκρισία που θυμίζει εποχή ΥΕΝΕΔ, προκειμένου να αποφύγει τις ανεπιθύμητες πληροφορίες και τις απόψεις όσων δεν συμφωνούν με το κυρίαρχο αφήγημα.
Όσο για τις συνδικαλιστικές ενώσεις και τις πλειοψηφίες των διοικήσεών τους, ουσιαστικά σφυρίζουν αδιάφορα, όντας συνένοχες στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος όχι μόνο της ενημέρωσης και όσων θεωρητικά εκπροσωπούν, αλλά του ίδιου του λαού. Ακόμη και στις σπάνιες περιπτώσεις που εξαναγκάζονται να ψελίσουν κάτι, είναι φανερό ότι το κάνουν με βαριά καρδιά, για να βγάλουν την υποχρέωση. Αποδεικνύοντας, για μιαν ακόμη φορά, ότι είναι οργανικά ενταγμένες στον μηχανισμό εξουσίας που παραπληροφορεί και στη συμμορία που βιάζει κατ’ εξακολούθηση την αλήθεια.
Καλούμαστε να επιλέξουμε: Είτε «ενσωματωμένοι» στα συμφέροντα της κυβέρνησης και της αξιωματικής δήθεν «αντιπολίτευσης», που πρακτικά κινούνται στον ίδιο δρόμο και συνδιοικούν τις Ενώσεις, τελάληδες πολεμικών και αντιδραστικών ανακοινωθέντων. Είτε πιστοί υπηρέτες της αλήθειας, αντίπαλοι του πολέμου και των κηρυγμάτων μισαλλοδοξίας, αλληλέγγυοι με τους κατατρεγμένους και κήρυκες του μηνύματος της ειρήνης και της φιλίας των λαών.
Εμείς έχουμε επιλέξει το δεύτερο, όποιο και αν είναι το κόστος. Ξέρουμε ότι πολλοί συμφωνούν μαζί μας, τουλάχιστον σε αυτό το δίλημμα. Γι’ αυτό, δημοσιογράφοι όλων των Μέσων, ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ!
Πρωτοβουλία για την Ανατροπή"