ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Εισαγγελική παρέμβαση για τους ακροδεξιούς σε νησιά και Έβρο

Τα δημοσιεύματα του Τύπου για εμφάνιση Γερμανών ακροδεξιών στον Έβρο και τα νησιά καθώς και για τη φωτιά που ξέσπασε σε ημερήσια δομή προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο, προκάλεσε την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οργανωμένοι φασίστες κατέφθασαν στα νησιά..
του Αιγαίου αλλά και στον Έβρο, παίζοντας ρόλο άτυπης «πολιτοφυλακής», κυνηγώντας μετανάστες, αλληλέγγυους, μέλη ΜΚΟ ακόμα και δημοσιογράφους.
Παράλληλα, έρευνα θα διενεργηθεί και για τη φωτιά που ξέσπασε στην ημερήσια δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών One Happy Family στη Λέσβο, η οποία προσφέρει υπηρεσίες στους πρόσφυγες και βρίσκεται στον λόφο απέναντι από τον καταυλισμό στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο.
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με την παραγγελία του προς τους κατά τόπους αρμόδιους εισαγγελείς ζητά να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την πλήρη διερεύνηση τους.