ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Δεν είναι θέμα ευσέβειας αλλά κοινωνικής ευθύνης...


σκίτσο: Νίκος Τριανταφύλλου
...και με τη Δημόσια υγεία δεν μπορούμε να παίζουμε

Την ώρα που κλείνουν προληπτικά και ορθώς σχολεία, πανεπιστήμια, γήπεδα και λαμβάνονται ειδικά μέτρα ακόμη και για την ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επιμένει ότι το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας δεν εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης του κορονοϊού, καλώντας όμως..
τις ευπαθείς ομάδες να μείνουν σπίτι τους.
Ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι τι λέει η Ιερά Σύνοδος, αλλά τι λέει η Πολιτεία και συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, που έχουν και την αποκλειστική κοινωνική ευθύνη για τη μη εξάπλωση του ιού και την προστασία των πολιτών.
Tα παραπάνω επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ που συμπληρώνει:
«Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με εξίσου μεγάλο σεβασμό στη Χριστιανική πίστη και στο θρησκευτικό συναίσθημα, τα μυστήρια της Εκκλησίας είτε αναστέλλονται είτε τροποποιούν το τελετουργικό τους. Μόνο στη χώρα μας έχουμε το θλιβερό προνόμιο μιας πολιτείας που δεν τολμά να πει το αυτονόητο.
Η κυβέρνηση λοιπόν και το Υπουργείο Υγείας οφείλουν να πάρουν δημόσια μια ξεκάθαρη θέση και να μην θυσιάζουν τη δημόσια Υγεία στο βωμό του πολιτικού κόστους. Συμφωνούν ότι η Θεία Κοινωνία δεν εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης του κορονοϊού;
Δεν είναι θέμα ευσέβειας αλλά κοινωνικής ευθύνης. Και με τη Δημόσια υγεία δεν μπορούμε να παίζουμε».