ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Τι είπε η Κεραμέως για κορωνοϊό και Πανελλαδικές

Kαι τι (δεν) είπε για τη «Θεία Κοινωνία»
«Η κυβέρνηση έδρασε προληπτικά με την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων, θα αποφασιστεί εάν το μέτρο λήξει σε 14 μερες ή πάρει παράταση λόγω νέων δεδομένων» είπε στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ1 με την Όλγα Τρέμη η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία διευκρίνισε ότι «δεν θα επηρεαστεί το σχολικό έτος από το κλείσιμο το σχολείων»..
«Ο χρόνος των πανελλαδικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί από την διάρκεια των έκτακτων μέτρων», τόνισε ακόμα η Κεραμέως και πρόσθεσε: «Μελετάμε την άμεση εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστούν και οι συναθροίσεις των μαθητών».
Και η υπουργός Παιδείας κατέληξε: «Υπάρχει πρωτοβουλία για την διευκόλυνση των εργαζόμενων γονιών. Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα και θα καλύψουμε την διδακτική ύλη».
Σχετικά με το θέμα για το εάν ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού μέσω της Θείας Κοινωνίας είναι υπαρκτός, χρειάστηκαν αρκετές επίμονες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους για να «ψελλίσει» η υπουργός Παιδείας λίγα λόγια για το θέμα που έχει απασχολήσει τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα και έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Οπως αναφέρει η ΕφΣυν αρχικά η υπουργός έδωσε δίκιο στην Ιερά Σύνοδο και στις προτροπές της προς τις ευάλωτες ομάδες να ακούν τις οδηγίες των ειδικών, σφυρίζοντας αδιάφορα για το ζήτημα της μετάληψης.
Σε επίμονη ερώτηση δημοσιογράφων δήλωσε πως «ό,τι έχει να κάνει με συμμετοχή σε θρησκευτική λατρεία όλων των θρησκευμάτων είναι καθαρά ατομικό θέμα του καθενός. Η πολιτεία έχει προσλάβει ειδικούς και οι ειδικοί είναι ξεκάθαροι πως ένας από τους τρόπους μετάδοσης είναι και το σάλιο».
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, πάντως, επανέλαβαν τις ερωτήσεις προς την υπουργό, με τον Ηλία Κανέλλη να ρωτά ευθέως «εάν υπάρχει ζήτημα συλλογικής ανευθυνότητας από ιεράρχες ή την εκκλησία δεν οφείλει η πολιτεία να αναλάβει δράση». Η ίδια η υπουργός συνέχισε να μιλά για την… θρησκευτική ελευθερία κλπ κλπ για να πει ξανά «οι πλέον αρμόδιοι είναι οι επιδημιολόγοι, λοιμωξιολόγοι και σύμφωνα με αυτούς οι τρόποι μετάδοσης περιλαμβάνουν και το σάλιο».
Η υπουργός Παιδείας, πάντως, θα πρέπει να αισθάνεται «θεϊκά» μιας και κατάφερε να δώσει μισές απαντήσεις χωρίς να αναγκαστεί να πει τη λέξη «Θεία Κοινωνία», ούτε να εκφέρει την προσωπική της άποψη, ούτε καν να τοποθετηθεί περαιτέρω για την υποχρέωση της κυβέρνησης να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο.