ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Tέλος αγωνίας για το Blue Star Μύκονο

 Αρνητικό το δείγμα του ναυτικού που είχε πυρετό

Απέπλευσε από το λιμάνι της Λήμνου το πλοίο Blue Star Μύκονος, το οποίο βρισκόταν από το πρωί σε καραντίνα (δείτε ΕΔΩ), καθώς εργαζόμενος του πλοίου ανέβασε πυρετό. Τον υπάλληλο παρέλαβε αμέσως ασθενοφόρο, ώστε να πάει να κάνει το τεστ για κορωνοϊό, το πλοίο ωστόσο παρέμεινε δεμένο..
Το απόγευμα έγινε γνωστό ότι το δείγμα είναι αρνητικό και ο ναυτικός αποχώρησε από το νοσοκομείο στο οποίο είχε διακομισθεί.
Έπειτα από συνεννόηση των Λιμενικών Αρχών με τον ΕΟΔΥ, αποφασίστηκε να αποπλεύσει το πλοίο και να εκτελέσει κανονικά το δρομολόγιό του (Μυτιλήνη-Οινούσσες-Χίο-Βαθύ Σάμου-Καρλόβασι-Φούρνοι-Αγ. Κήρυκο-Μύκονο-Σύρο-Πειραιά). Οι επιβάτες θα αποβιβαστούν, ωστόσο δεν θα παραλαμβάνει επιβάτες από τα λιμάνια που θα «πιάσει».
Σε κάθε λιμάνι θα υπάρχουν ειδικοί από τον ΕΟΔΥ, οι οποίοι σύμφωνα με τον προγραμματισμό που είχε γίνει θα παραλαμβάνουν όσους αποβιβάζονται για να τους δώσουν τις απαραίτητες οδηγίες.