ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Θορυβημένοι οι εργαζόμενοι στα media

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας και η απόφαση της πολιτείας να κλείσει προληπτικά όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, έχει θορυβήσει και τους εργαζόμενους στα media. Με εξαίρεση τις εφημερίδες, στις οποίες οι εργαζόμενοι, μπορούν πιο εύκολα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από τα σπίτια τους, υπάρχει μεγάλη ανησυχία μεταξύ των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Κι.. αυτο διότι η φύση της εργασίας απαιτεί τη φυσική παρουσία, τόσο των δημοσιογράφων όσο και των τεχνικών, αλλά και των υπολοίπων εργαζομένων σε αυτούς.
Για παράδειγμα τεράστια ανησυχία υπάρχει στις τάξεις των μακιγιέρ οι οποίοι έρχονται σε επαφή καθημερινά με δεκάδες καλεσμένους στις εκπομπές των καναλιών, αλλά και για μια σειρά άλλες ειδικότητες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα πρόβλημα… Χωρίς να αγνοούνται και οι συνθήκες στις οποίες εργάζονται δεδομένου ότι πολλοί εξ αυτών ειναι στριμωγμένοι σε υπόγεια γραφεία (βλ. MEGA, ALPHA, STAR κ.α.) τα οποία δεν αερίζονται και δεν τα βλέπει ο ήλιος (που θεωρητικά βοηθάει στο να σκοτώνει τα μικρόβια).
Βεβαίως σε μικρότερο βαθμό, αλλά περισσότερο αντιμετωπίσιμα είναι τα προβλήματα των δημοσιογράφων και των παρουσιαστών στα studios που στριμώχνονται με τους καλεσμένους κάτω από ισχυρά φώτα τα οποία δημιουργούν δυσάρεστες και προβληματικές συνθήκες εργασίας.
- από το enimerosi24