ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Μπαμπά, γιατί μου μιλάει το κινητό;

ή Οταν οι Τούρκοι έφτασαν στη Θήβα

Και ξαφνικά εκεί που κάθεσαι και βλέπεις το Master Chef ένα σήμα συναγερμού αρχίζει να χτυπάει, πετάγεσαι από τον καναπέ και σκιαγμένος ψάχνεις να βρεις τι συμβαίνει. Αμέσως μετά μια γυναικεία φωνή από το υπερπέραν αρχιζει να δίνει οδηγίες προφύλαξης για τον κορωνοϊό και δεν ξέρεις από που προέρχεται.
Και εκεί που ψάχνεσαι μπαίνει..
η μικρή σου κόρη στο σαλόνι και ψύχραιμα σε ρωτάει: «Μπαμπα γιατί μου μιλάει το κινητό;»..
Τελικά ανακαλύπτεις ότι πρόκειται για μαζική αποστολή μηνυμάτων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω της υπηρεσίας 112, με οδηγίες για τον κορωνοϊό.
Οπως ήταν επόμενο τα σόσιαλ μίντια πήραν «φωτιά» και όπως έγραψε κάποιος στο fb «αν δεν πεθάνουμε απο σεισμό, κορονοϊό ή τους Τούρκους, θα πεθάνουμε απο την τρομάρα που μας επιφύλαξε η ΓΓΠΠ».
Eνας άλλος έγραψε και μάλλον εκφράζει την πλειοψηφία αυτών που έλαβαν το μήνυμα:
«Αγαπητή ΓΓΠΠ... Δεν θα ψοφήσουμε από τον κορονοϊο γιατί στο μεταξύ θα έχουμε μείνει στον τόπο από το μήνυμα που μας στείλατε... Νόμιζα ότι μπούκαραν εξωγήινοι με τόσο θόρυβο, αλήθεια... έψαχνα το διαστημόπλοιο στη βεράντα!»
Η Ελενα Ακρίτα με τη σειρά της σχολίασε:
«Άλλη μια τέτοια ειδοποίηση θα γλιτώσουμε από τον κορονοϊό και θα πάμε από έμφραγμα».
Κάποιος άλλος αναφερόμενος στο υπερβολικό του πράγματος έγραψε:
«Παιδιά της Πολιτικής Προστασίας, τέτοιο ήχο, μόνο αν οι Τούρκοι έχουν φτάσει Θήβα. Διαφορετικά είναι κάπως υπερβολή».