ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Σόου με απευθείας τηλεοπτική μετάδοση στο Κουκάκι

Ακόμα μια χολιγουντιανή επιχείρηση έστησε η ΕΛ.ΑΣ. στο πολύπαθο κέντρο της πρωτεύουσας. Με τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας σε απευθείας σύνδεση με το Κουκάκι, οι δυνάμεις καταστολής «ξέπλυναν» την ντροπή που προκάλεσε ομάδα αντιεξουσιαστών που ανακατέλαβε το μεσημέρι του Σαββάτου τα κτίρια που είχαν εκκενωθεί (18 Δεκεμβρίου) στις οδούς Ματρόζου (45) και Παναιτωλίου (21), εισβάλλοντας..
σε αυτά παρουσία εισαγγελέα.
Αρχικά είχαμε εισβολή των αστυνομικών στο κτίριο της οδού Ματρόζου. Με τη χρήση σιδηροτροχού άνοιξαν διόδο για να εισέλθουν στο κατειλημμένο κτίριο. Τα άτομα εντός του κτιρίου πέταξαν μπογιές και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που προστατεύονταν με ασπίδες τους.
Οι αστυνομικοί αφού εισέβαλαν στο εσωτερικό του κτιρίου, προχώρησαν στη σύλληψη πέντε ατόμων (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες εκ των οποίων ένα ανήλικο άτομο).
Ακολούθησε και νέα αστυνομική επιχείρηση στο κτίριο της οδού Παναιτωλίου. Μετά το πέρας και αυτής, η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ συλληψεις (πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες). Όλοι ςοδηγούνται στην Κρατική Ασφάλεια. 
Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία στις δύο επιχειρήσεις για την εκκένωση των κτιρίων τραυματίσθηκαν συνολικά έξι αστυνομικοί.
Λίγη ώρα νωρίτερα και αφού προηγουμένως αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν τα δύο κτίρια, έφτασαν στην περιοχή δυνάμεις της αστυνομίας (αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ και ομάδες ΔΕΛΤΑ), οι οποίες προέβησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και κυνήγησαν τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος στην οδό Γενναίου Κολοκοτρώνη.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δυνάμεις της αστυνομίας χτύπησαν πολύ κόσμο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό εάν έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., είχαμε 9 προσαγωγές.
Αλληλέγγυοι που έσπευσαν στην περιοχή κατέφυγαν στην πλατεία Μελίνας Μερκούρη, από όπου έγινε έκκληση για συγκέντρωση.

Το κείμενο για τις ανακαταλήψεις

«Είναι μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή. Είναι ένα σινιάλο αντίστασης και ένα κάλεσμα κλιμάκωσης των αγώνων» ανέφεραν μεταξύ άλλων σε κείμενο που ανήρτησαν στο athens.indymedia.org, οι καταληψίες.
Το κείμενο που φέρει την υπογραφή της «Κοινότητας Καταλήψεων Κουκακίου» αναφέρει επίσης: «Μαζί με δεκάδες συντρόφια από τον αναρχικό / αντιεξουσιαστικό χώρο, που χωρίς αυτόν καμιά κατάληψη δεν θα ήταν δυνατή, παίρνουμε πίσω τα σπίτια της κοινότητας με στόχο να καλυφθούν στεγαστικές ανάγκες, να επαναλειτουργήσουν οι δομές αλληλεγγύης και να ξαναβρούν έδαφος σχέσεις ελεύθερες από την πατριαρχία τον ρατσισμό και την ιεραρχία. Να ανοίξουν ξανά τα σπίτια στην γειτονιά και στο κίνημα με εκδηλώσεις, γλέντια και αγώνες».

Θυμίζουμε πως η εισβολή της αστυνομίας σε κατειλημμένο κτίριο επί της οδού Ματρόζου, οδήγησε στο ξυλοδαρμό και τη σύλληψη του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, στην πρώτη επιχείρηση-φιάσκο στο Κουκάκι.

Στράτος Ιωακείμ / ΕφΣυν