ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Ο Βαρουφάκης προτείνει τη Μάγδα Φύσσα για ΠτΔ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε «όχι» στην υποψηφιότητα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και ανακοίνωσε ότι το ΜέΡΑ25 προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Μάγδα Φύσσα.
Μετά τη συνεδρίαση της διευρυμένης Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25, ο Βαρουφάκης, σε δήλωσή του από το περιστύλιο..
της Βουλής, μαζί με βουλευτές του κόμματος τόνισε ότι το πρόσωπο που θα επιλεγεί θα πρέπει να συμβολίσει την ενότητα των Ελλήνων.
«Το ΜέΡΑ25 κρίνει ότι αυτήν την ενότητα δεν μπορεί να την εκφράσει κάποιο πρόσωπο εκτός από τη Μάγδα Φύσσα, μια γυναίκα που χωρίς να το έχει επιδιώξει, σηκώνει στους ώμους της τον αγώνα των Ελλήνων κατά του φασισμού, της μισαλλοδοξίας, του αυταρχισμού», τόνισε.
Όπως είπε, το ΜέΡΑ25 δεν έχει τη δύναμη να επιβάλλει την επιλογή του, ωστόσο θεωρεί ότι εφόσον και άλλοι βουλευτές συνυπογράψουν, θα έχει γίνει μια σημαντική δήλωση ενότητας.

Μάγδα Φύσσα: Δεν μπορώ να αποδεχτώ την πρόταση

H μητέρα του Παύλου Φύσσα με ανακοίνωσή της απορρίπτει την πρόταση Βαρουφάκη και αφού ευχαριστεί τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, ξεκαθαρίζει ότι δεν ασχολείται με την πολιτική.
Η ανακοίνωση:
Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης την πρόθεση του κ. Βαρουφάκη να με προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετικά τιμητική αυτή πρόταση, για την οποία δεν ήμουν ενήμερη, αλλά δεν μπορώ να την αποδεχτώ.
Αφ' ενός διότι έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά αλλά και για τη δημοκρατία στον τόπο μας, αφ' ετέρου διότι έχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική...