ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Μπάχαλο με τη δήλωση Δένδια για τη βοήθεια της Ελλάδας στην Λιβύη

BINTEO

«Η Ελλάδα έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη μέρα στη Λιβύη» είπε το Υπουργείο Εξωτερικών όμως στη συνέχεια διευκρινίστηκε ότι εννοούσε παρατηρητές.
«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη μέρα στη Λιβύη, είτε με τη συμμετοχή στις δυνάμεις εκείνες οι οποίες χρειάζονται για να υπάρξει η ανακωχή..
(σημ.: διεθνής μηχανισμός επιτήρησης εκεχειρίας) είτε με τη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή επιχείρηση επιβολής του εμπάργκο των όπλων και της μεταφοράς μισθοφόρων στη Λιβύη. Οι ενέργειες αυτές βοηθούν τη δημιουργία μιας καλύτερης πραγματικότητας στη Λιβύη και αποτελούν συνεισφορά στο μέλλον του λιβυκού λαού και της λιβυκής κοινωνίας».
Η δήλωση του Νίκου Δένδια δημιούργησε εύλογη σύγχυση καθώς άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο στήριξης της Λιβύης με δυνάμεις στο άμεσο μέλλον.
Στη συνέχεια το ΥπΕξ αναγκάστηκε να διορθώσει. «Η φράση "η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη μέρα στη Λιβύη, είτε με τη συμμετοχή στις δυνάμεις εκείνες οι οποίες χρειάζονται για να υπάρξει η ανακωχή", αφορά αποκλειστικά σε παρατηρητές στο πλαίσιο ενός ενδεχόμενου διεθνούς μηχανισμού επιτήρησης εκεχειρίας», ανέφερε το υπουργείο σε σχετική διευκρίνιση, θέλοντας να ξεκαθαρίσει πως δεν προτίθεται να στείλει ένοπλες δυνάμεις στη Λιβύη την επόμενη ημέρα.