ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Αντιπερισπασμός λόγω πανικού

του Τάσου Παππά
Τους ξεφωνίζει το σύμπαν γιατί παρά τα παρακάλια τους δεν τους κάλεσαν στη σύνοδο του Βερολίνου για το θέμα της Λιβύης. Τους χλευάζει όλος ο ντουνιάς γιατί έξι μήνες μετά την απόφασή τους να καταργήσουν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το επανιδρύουν και τοποθετούν υπουργό αυτόν που δεν έλεγε..
ούτε «καλημέρα» στον προϊστάμενό του Βρούτση στο υπουργείο Εργασίας.
Για το πρώτο έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλίμονο. Ποιος άλλος; Για το δεύτερο έφταιγε πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλίμονο. Ποιος άλλος;
Όμως επειδή αυτό το επιχείρημα δεν πείθει ούτε τους φανατικούς, έπρεπε να βρουν κάτι άλλο πιο φανταχτερό. Έτσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υιοθέτησε χωρίς κανένα δισταγμό όλα όσα κατέθεσε η εισαγγελέας Ελένη Ράικου στην Προανακριτική.
Ποσώς τον ενδιαφέρει το γεγονός ότι η κ. Ράικου -πολλαπλώς εκτεθειμένη- κατέθεσε ισχυρισμούς χωρίς αποδείξεις. Οι ισχυρισμοί έχουν σχετική αξία, ιδιαίτερα μάλιστα αν προέρχονται από πρόσωπο που έχει εμπλακεί στην επίμαχη υπόθεση είτε ως επικεφαλής της έρευνας είτε ως εγκαλούμενη για παραλείψεις. Στοιχειώδες για οποιονδήποτε, όχι όμως για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Ποσώς τον ενδιαφέρει το γεγονός ότι η κ. Ράικου έπεσε σε χοντρές αντιφάσεις που υπονομεύουν την εγκυρότητα των καταγγελιών της.
Ποσώς τον ενδιαφέρει ότι η σοβαρότητα των ισχυρισμών της κ. Ράικου αμφισβητείται γιατί στους καταλόγους της Novartis υπάρχει το όνομα του συζύγου της.
Τέλος, ποσώς τον ενδιαφέρει το γεγονός ότι η κ. Ράικου μίλησε για μέγα σκάνδαλο Novartis. Για την τοποθέτηση αυτή δεν έβγαλε κιχ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Οι αντιπερισπασμοί για να είναι επιτυχημένοι πρέπει να είναι καλά οργανωμένοι και να τους υπηρετούν επαγγελματίες του είδους. Διαφορετικά φέρνουν τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Δηλαδή, κατά το κοινώς λεγόμενο και ολίγον σεξιστικό, «τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν και επιδέξιους κώλους».

- το κείμενο του Τ. Παππά είναι από την ΕφΣυν