ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

«Αδειασαν» Μπογδάνο - Πορτοσάλτε για τις αφίσες στο μετρό

Τη διαφωνία του με την απόφαση του υπουργείου Μεταφορών για τη διακοπή της σκοταδιστικής καμπάνιας που έκανε με αφίσες στις στάσεις του Μετρό η οργάνωση «Αφήστε με να Ζήσω» κατά των αμβλώσεων, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μιλώντας στο πρωί της Τρίτης στο ΘΕΜΑ 104,6.
Ο Μπογδάνος ισχυρίστηκε ότι από το υπουργείο «έχει γίνει μία..
εσφαλμένη ανάγνωση της καμπάνιας. Διότι κανείς δεν συζητά ή θέτει υπό αίρεση το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Δεν είναι καν αυτό το περιεχόμενο του μηνύματος που τελικά λογοκρίθηκε. Η εκστρατεία τοποθετείται υπέρ της μη άσκησης ενός δικαιώματος που δεν αμφισβητείται. Γιατί αυτό το πράγμα περιορίζεται και κατεβαίνει;»
Τα ίδια ισχυριστηκε πάνω-κάτω και ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Αρης Πορτοσάλτε (δείτε ΕΔΩ).

Τον Μπογδάνο όπως και τον Πορτοσάλτε «άδειασαν» ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας.
«Οι καμπάνιες σε δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινωνία. Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ δεν έδειξε εγρήγορση, δεν αξιολόγησε το ζήτημα όπως θα έπρεπε και γι' αυτό ελέγχεται» είπε ο Στ. Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 
Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 Fm σχετικά με την παρέμβαση του υπουργείου για την απόσυρση των αφισών κατά των αμβλώσεων στους χώρους του μετρό επισήμανε:
«Θεωρώ ότι δεν είναι δουλειά ενός υπουργού να εγκρίνει ή να απορρίπτει μια αφίσα. Χθες αναγκαστήκαμε από τα πράγματα να παρέμβουμε γιατί υπάρχει ένα κενό και δεν θέλαμε το πρόβλημα αυτό να πάρει άλλες διαστάσεις.»
«Η καμπάνια ξεκίνησε με αποκλειστική αρμοδιότητα της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ, οι καμπάνιες όμως που γίνονται σε δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη ούτε ασφαλώς να προσβάλουν τις γυναίκες» είπε ο Κ. Καραμανλής συμπληρώνοντας: .
«Αν ήθελαν οι συγκεκριμένες οργανώσεις να διαφημίσουν αυτή τους τη θέση θα μπορούσαν κάλλιστα να έρθουν σε κάποιο σταθμό ή κανάλι ή θα μπορούσαν να πάνε σε κάποια εφημερίδα και
να διαφημίσουν τις απόψεις τους. Δεν νομίζω ότι ένας δημόσιος χώρος όπως ο χώρος του Μετρό, είναι ο κατάλληλος για να διαφημίζουμε τέτοια ζητήματα. Θεωρώ ότι κάποια ζητήματα που είναι φοβερά ευαίσθητα καλό είναι σε δημόσιους χώρους να μη δίνουμε βήμα για να δημιουργούνται αυτές οι αντεγκλήσεις. Η σωστή απόφαση ήταν να πούμε ότι ήταν λάθος που η αφίσα αυτή αναρτήθηκε σε ένα δημόσιο χώρο και καλό είναι στο μέλλον να είμαστε πιο προσεκτικοί γιατί σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει πλαίσιο. Καλό είναι να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο έτσι ώστε αυτές οι διαφημίσεις να περνάνε από ένα φιλτράρισμα πριν ανέβουν σε ένα δημόσιο χώρο» κατέληξε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.