ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Στην Αθήνα αιφνιδίως ο Λίβυος στρατάρχης Χάφταρ

Στην Αθήνα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας προσγειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης το αεροσκάφος που μετέφερε τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ. Η έλευση του Χαφτάρ στην Αθήνα γίνεται μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν την διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία έχουν αποκλειστεί τόσο η Ελλάδα..
όσο και η Κύπρος.
Η έλευση του Χαφτάρ, που αναμένεται να λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Βερολίνου, δεν ανακοινώθηκε, για λόγους ασφαλείας. Το πρόγραμμα των επαφών που θα έχει στην πρωτεύουσα είναι άγνωστο, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατάρχης, «αντίπαλον δέος» του πρωθυπουργού Φαγιέζ αλ-Σάρατζ της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, με έδρα την Τρίπολη, θα διανυκτερεύσει στην Αθήνα και το πρωί της Παρασκευής θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.
Ο στρατάρχης Χαφτάρ θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, αντιναύαρχο ε.α. Αλέξανδρο Διακόπουλο.
Νωρίτερα, λιβυκά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν την είδηση της αιφνίδιας έλευσης Χαφτάρ στην Αθήνα, με την ελληνική κυβέρνηση να μην επιβεβαιώνει, αλλά και να μην διαψεύδει τις πληροφορίες. Η κίνηση αυτή της Αθήνας θεωρείται από αναλυτές ότι αποτελεί μια διπλωματική ρελάνς για τη μη πρόκληση της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου.