ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα παιχνίδια του πρωθυπουργού

Με δεδομένο ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και συνεπώς θα συγκέντρωνε πάνω από 250 ψήφους (το λιγότερο 244), ο πρωθυπουργός επέλεξε ως υποψήφια Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Με σαφή στόχο να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επί δικής του διακυβερνήσεως η εν λόγω κυρία αναδείχτηκε στη θέση της προέδρου του ΣτΕ..

Συνεπώς, η επιλογή του έγινε όχι με πολιτικά, αλλά με εντελώς επικοινωνιακά κριτήρια. Αν κυριαρχούσαν τα πολιτικά κριτήρια, στην παρούσα συγκυρία θα επέλεγε για ΠτΔ ένα πρόσωπο με πολιτική βαρύτητα και ευρύτερη εσωτερική και διεθνή απήχηση. Προσόντα που η κ. Σακελλαροπούλου δεν διαθέτει.
Τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν τον ήθελε για δικούς του προσωπικούς λόγους. Πολιτικό πρόσωπο που θα μπορούσε να πάρει ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή δεν διέθετε κι όσο κι αν έψαξε, δεν βρήκε. Κατέληξε έτσι στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, πιστεύοντας πως θα φέρει σε δύσκολη θέση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε ή να αποσπάσει τη στήριξή του ή να μπορεί εύκολα να του επιρρίψει ευθύνες στην περίπτωση που αυτή η στήριξη δεν υπάρξει.
Κατά τ' αλλά στο διάγγελμά του μας είπε πως ο ΠτΔ ενσαρκώνει την ενότητα του έθνους! Αλλά πώς αυτό μπορεί να συμβαίνει, όταν η επιλογή του προσώπου που θα πληρώσει το θεσμό υποτάσσεται σε προσωπικές, μικροπολιτικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες;
Και κάτι τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφασή του για τον ΠτΔ σε μια χρονική στιγμή που ήταν στριμωγμένος στη γωνία, μετά τα όσα συνέβησαν με το ταξίδι του στις ΗΠΑ, το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν κατάφερε να προσκληθεί στη σύνοδο του Βερολίνου για το Λιβυκό ζήτημα κι ύστερα από την άρον- άρον ανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που πιστοποίησε τη χρεοκοπία της κυβερνητικής πολιτικής στο προσφυγικό. Αυτό συνιστά τη δεύτερη απόδειξη ότι η εσπευσμένη ανακοίνωση του ΠτΔ ήταν ένας αντιπερισπασμός για επικοινωνιακούς λόγους.
Κάπως έτσι διαμορφώνεται η... εθνική ενότητα και η... ενσάρκωση της. Με επικοινωνιακά τερτίπια και με έλλειψη σοβαρότητας.

Γιώργος Πετρόπουλος / efsyn