ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Η περιπέτεια μίας είδησης και ο θυμός του Μιχάλη Ιγνατίου

«Κάτω τα χέρια από τους ανταποκριτές» φωνάζει ο M. Ιγνατίου και επιτίθεται στο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή για όλο αυτό, η ειδηση που μετέδωσε στον ΣΚΑΪ, η Κατερίνα Σώκου, ότι επίκειται διπλωματική πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον. Το μετέδωσε και ο ίδιος ο Μιχάλης Ιγνατίου στο Open.
Βγήκε όμως ο Θανάσης Τσίτσας στον ΑΝΤ1 και τα ανέτρεψε όλα..
Ο ανταποκριτής του σταθμού στις Ηνωμένες Πολιτείες μετέδωσε πως «το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα μερίδας ελληνικών ΜΜΕ περί διαμεσολαβητικής προσπάθειας των ΗΠΑ». Και συνέχισε λέγοντας πως «έγκυρη διπλωματική πηγή επιβεβαίωσε ότι ουδεμία συζήτηση έγινε για ανάμειξη και διαμεσολάβηση του Μάικ Πομπέο στα ελληνοτουρκικά ή ότι επίκειται αμερικανική διαμεσολαβητική πρωτοβουλία».
Ο Μιχάλης Ιγνατίου επιμένει ωστόσο με άρθρο του στο Hellas Journal (ΕΔΩ) περί του αντιθέτου:
«Οι ανταποκριτές μίλησαν με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Δεν είναι δυνατόν τέσσερις δημοσιογράφοι, ο Αποστόλης Ζουπανιώτης, η Λένα Αργύρη, η Κατερίνα Σώκου και εγώ να μην ακούσαμε καλά.»
Απάντησε και η ίδια η Κατερίνα Σώκου μέσω Twitter:
«Μπορούμε να συζητήσουμε την σκοπιμότητα μίας αμερικανικής διπλωματικής πρωτοβουλίας, αλλά όταν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κάνει retweet την εκτίμηση ότι η ανακοίνωση του State δεν είναι διάψευση ούτε κρατά αποστάσεις, μήπως είναι ώρα να σταματήσουμε να αμφισβητούμε την είδηση;»
Κάπου εκεί μπαίνει στο παιχνίδι και ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του:
«Η διάψευση, στην οποία προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, των δημοσιευμάτων ελληνικών μέσων ενημέρωσης, που είχαν στηριχτεί σε διαρροές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σχετικά με το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να διαμεσολαβήσουν για την μείωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επιβεβαιώνει με εξαιρετικά δυσάρεστο τρόπο την πανθομολογούμενη πλέον εκτίμηση ότι το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ήταν ένα φιάσκο».
Κι εδώ θυμώνει ο Μιχάλης Ιγνατίου κι επιτίθεται στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:
«Εχω να τους πω, λοιπόν, ότι δεν θα «μασήσουμε» ούτε αυτή τη φορά. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε το «μπούλινγκ» κανενός. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δημοσογραφία που γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα. Δεν είμαστε εδω΄για να περνάμε την «γραμμή» της Αθήνας, μέσω της Ουάσιγκτον, πάλι στην... Αθήνα.»
Και ο Ιγνατίου το πηγαίνει ακόμα παρακάτω. Υπερασπίζεται τους ανταποκριτές στις ΗΠΑ (όχι βέβαια τον Θανάση Τσίτσα):
«Οι ανταποκριτές δεν στηρίχθηκαν στις διαρροές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως δεν στηρίχτηκαν στις διαρροές της κυβέρνησης τσίπρα, το 2017. Οι ανταποκριτές παρακολούθησαν την ενημέρωση του αξιωματούχου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.»
Ο πιο αρμόδιος όλων πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μάλλον επιβεβαιώνει τον Θανάση Τσίτσα και διαψεύδει τους υπόλοιπους: «Δεν υπάρχει διακηρυγμένη προσπάθεια διαμεσολάβησης των ΗΠΑ» δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Υπάρχει και το παρακάτω βίντεο που έφτιαξε το Παρατηρητήριο:
- πηγή: e-tetradio