ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Ο Αλέξης Γεωργούλης, το YFSF και τα «βοθροκάναλα»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης δέχεται πυρά από δεξιά και αριστερά (κυρίως από αριστερά) καθώς πρόκειται να συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή του τηλεοπτικού show του ΑΝΤ1 Your Face Sounds Familiar. Χαρακτηριστικό το άρθρο του Δ. Κανελλόπουλου της ΕφΣυν με τον τίτλο «Να χαίρεται ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αλέξη Γεωργούλη» (δείτε ΕΔΩ)
Από την πλευρά του ο διευθυντής..
του Flash.gr Γιώργος Καραμέρος βουτάει ανερυθρίαστα στα θολά νερά του lifestyle προσπαθώντας να... διασώσει τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.
Ακολουθεί το άρθρο του Γ. Καραμέρου στο flash.gr υπό τον τίτλο «Ο Αλέξης Γεωργούλης το YFSF και τα βοθροκάναλα»:
Να διευκρινίσω αρχικά ότι τον ηθοποιό και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη τον έχω δει μόνο σε φωτογραφίες. Ούτε καν στην τηλεόραση. Έχω την εικόνα ενός Θεσσαλού γοητευτικού ζεν πρεμιέ ως προς τα επαγγελματικά του, εικόνα που προφανώς δεν του απαγόρευε παράλληλα να έχει πολιτική δράση την οποία και αντιλήφθηκα εσχάτως με την υποψηφιότητα του ως ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόθυμα τα μέσα ανέδειξαν την έφεση του στις selfie μετά την εκλογή του (λες και είναι ο μόνος) και το τρακ του σε μία από τις τοποθετήσεις του μιλώντας σε επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου για την υπόθεση των εξορύξεων στη Χαλκιδική (οι ρήτορες πρέπει να μιλάνε για αυτά, μόνο).
Χθες μάθαμε ότι ο Αλέξης Γεωργούλης θα είναι στην κριτική επιτροπή του τηλεοπτικού σόου Your Face Sounds Familiar, όπως ανακοίνωσαν στην εκπομπή «Πρωινό» στον ΑΝΤ1 μαζί με τον Γιώργο Μαζωνάκη, τον Δημήτρη Σταρόβα και τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου.
Δεν πέρασαν λίγες ώρες και o Ευρωβουλευτής "τα άκουγε" και από δεξιά και από αριστερά. Και για την ακρίβεια περισσότερο από τα αριστερά. "Επιτέλους βρήκε δουλειά γιατί είχε μόνο το χόμπι του ευρωβουλευτή" ήταν το ευγενικότερο που γράφτηκε.
Ενδεχομένως και από τους ίδιους που πριν αρκετούς μήνες λυσσούσαν και δικαίως όταν ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης με εκπεφρασμένα φυλισυριζαιϊκά αισθήματα κόβονταν από κανάλι για μία αντίστοιχη συμμετοχή σε κριτική επιτροπή.
Θα μου πείτε ο σημαντικός νέος στιχουργός δεν ήταν ευρωβουλευτής. Η παπάς παπάς η ζευγάς ζευγάς λέγανε παλιά στα χωριά. Σύμφωνοι, αλλά αν ισχύσει αυτό για όλους Θα αδειάσει η Βουλή από δικηγόρους γιατρούς δημοσιογράφους ή τηλεπωλητές. Βουλευτές, υπουργούς, αρχηγούς κομμάτων.
Να γυρίσουμε όμως στον Γεωργούλη. Έπρεπε ή όχι να δεχτεί την πρόταση; Είναι έγκλημα καθοσιώσεως ένας εκλεγμένος με την αριστερά ευρωβουλευτής να συμμετέχει σε ψυχαγωγικές εκπομπές;
Γίνεται υπηρέτης του του lifestyle και ενδεχομένως του καταναλωτικού μοντέλου, γιατί όχι και του ιμπεριαλισμού, λαμβάνοντας μέρος ως κριτής σε μία εκπομπή που θα βλέπουν χιλιάδες Έλληνες κάθε εβδομάδα;
Μήπως θα έπρεπε η ζωή του Γεωργούλη, όταν δεν θα ήταν στις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο, να περιορίζονταν σε αφισοκόλληση, μελέτη του προγράμματος του κόμματος άντε και καμία μπριζόλα στου Νικήτα στου Ψυρρή;
Να επισημάνουμε εδώ ότι ο Γεωργούλης ντύνεται καλά και δεν αφήνει μούσι. Βγάζει και selfies. Νομίζω ότι είναι καιρός να υπάρξει αρθρογραφία και για αυτό. Δεν μοιάζει με αριστερός βρε παιδί μου.
Για την ακρίβεια δεν μοιάζει με το αριστερό στερεότυπο που εξυπηρετεί τους αντιπάλους της αριστεράς. Υπάρχει δε κίνδυνος, με την παρουσία του στην τηλεοπτική εκπομπή να γίνει και συμπαθής σε κάποιους που δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι.
Έχει γούστο να μολυνθεί ο χώρος.
Ο Αλέξης Γεωργούλης προφανώς ευνοήθηκε από την αναγνωρισιμότητά του και εξελέγη ευρωβουλευτής. Δεν θα κρίνω αν άξια εκπροσωπεί τη χώρα στις Βρυξέλλες ή όχι. Θα κριθεί στην πορεία. Μου έρχονται στο μυαλό δεκάδες ονόματα που εξελέγησαν στην Ευρωβουλή στην Εθνική Βουλή πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ο συντηρητισμός με τον οποίο προσεγγίζεται η διαφορετικότητα τόσο από δεξιούς όσο και από αριστερούς. Στο «κομματικό φαντασιακό» ο νεοδημοκράτης πρέπει να φοράει κοστούμι γραβάτα να είναι καλοξυρισμένος και να χει απαστράπτον ρολόι ή μερικά περιττά κιλά από την ευζωία και ο Συριζαίος να έχει «οπωσκαιδήποτε» κοινωνικούς αγώνες να φοράει κάνα αμπέχονο και να προσέχει τα λόγια του μην τυχόν θίξει τα ιερά και τα όσια των αγώνων των προγόνων.
Για να μη μιλήσω για τις γυναίκες. Εκεί κι αν πέφτει καταπίεση από δεξιά και από αριστερά για το πώς πρέπει να ντύνονται να μιλούν και να φέρονται. Ο Γεωργούλης σπάει τα στερεότυπα έστω και εν αγνοία του. Που δεν το νομίζω. Κανονικά ο Τσίπρας πρέπει να του τηλεφωνήσει και να τον συγχαρεί καθώς πιθανότατα θα είναι η πιο τακτική και πιο επιτυχημένη συμμετοχή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτικό πάνελ με μαζική απεύθυνση.
Διαβάζοντας το κείμενο και λίγο πριν πατήσω το κουμπί της δημοσίευσης, αντιλαμβάνομαι ότι ξέχασα να χρησιμοποιήσω τη λέξη "βοθροκάναλα" και αισθάνομαι πραγματικά ενοχές. Δεν θα το ξανακάνω.