ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

4 στους 10 χρήστες θα αλλάξουν τις online συνήθειες τους το 2020

Ριζικές αλλαγές στην ψηφιακή τους ζωή δρομολογούν οι χρήστες, παγκοσμίως, για το 2020. Περισσότεροι από 4 στους 10 θα αλλάξουν την ψηφιακή τους ζωή το 2020, δημιουργώντας νέες ψηφιακές προσδοκίες για το νέο έτος. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Kaspersky, η πλειoνότητα των ανθρώπων στοχεύει να μειώσει τον χρόνο που ασχολείται με τα..
διάφορα gadget τους καθημερινά. Η έρευνα αποκάλυψε ότι υπάρχουν πολλοί τομείς, που οι άνθρωποι επιθυμούν να βελτιωθούν - όπως να μειώσουν τον χρόνο που περνούν μπροστά από την οθόνη (29,1%), ή να μην κοιμούνται με το smartphone τους δίπλα στο μαξιλάρι τους (18,3%). Αυτό δείχνει ότι η ψηφιακή αποτοξίνωση είναι ακόμα σε άνοδο.
Το 2019 ήταν ένας δύσκολος χρόνος για τα προσωπικά δεδομένα: οι κλοπές κωδικών πρόσβασης ήταν μέχρι και 60% περισσότερες σε σχέση με το 2018, οι καταχρήσεις στοιχείων σύνδεσης ήταν επίσης σε άνοδο, ενώ ταυτόχρονα εκείνες για online πορνό και ιστοσελίδες ενηλίκων αυξήθηκαν περισσότερο από 100%.
Αυτό έχει δημιουργήσει σε περισσότερους από τους μισούς χρήστες του Διαδικτύου (56%) το αίσθημα ότι μια πλήρης ιδιωτικότητα στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο είναι αδύνατη και σε έναν στους τρεις (32,3%) μία αβεβαιότητα για το πώς μπορούν να προστατεύσουν πλήρως την ιδιωτικότητα τους στο Διαδίκτυο.
Υπό αυτά τα δεδομένα, δεν αποτελούν έκπληξη τα ευρήματα της νέας έρευνας που πραγματοποίησε η Kaspersky, σύμφωνα με την οποία το 42,3% των χρηστών επιβεβαίωσε ότι για το νέο έτος θα προσπαθήσει να βελτιώσει την ψηφιακή του ζωή. Για παράδειγμα, το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων (25%) αποφασίζει να δημιουργεί περισσότερα αντίγραφα ασφαλείας και να καθαρίζει την επιφάνεια εργασίας του σε τακτική βάση, ενώ το 11,2% θέλει να διαγράψει από το Facebook φίλους με τους οποίους δεν έχει συναντηθεί ποτέ από κοντά. Συνολικά, διαφαίνεται ότι μία ανερχόμενη τάση για το 2020 είναι η επένδυση στη γνώση για τον κυβερνοχώρο.
-πηγή: sepe