ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Κυβερνοεπίθεση σε ελληνικές κρατικές ιστοσελίδες

Μια σειρά από κυβερνητικές ιστοσελίδες -ανάμεσα σε αυτές της ΕΥΠ, της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του Xρηματιστηρίου, του υπ. Οικονομικών- υποστηρίζουν ότι χτύπησαν Τούρκοι χάκερς.
Οι σελίδες «έπεσαν», ενώ η ομάδα χάκερ Anka Neferler με ανάρτησή της στο Facebook ανέλαβε την ευθύνη. Οι χάκερ υποστηρίζουν ότι η επίθεση γίνεται ως απάντηση στη..
στάση της Ελλάδος. «Η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Και τώρα απειλεί τη διάσκεψη της Λιβύης», αναφέρουν.
Η Αθήνα επιβεβαιώνει την κυβερνοεπίθεση, ενώ κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι θα υπάρξει εκπόνηση σχεδίου για να αποτραπούν παρόμοιες επιθέσεις στο μέλλον. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι χάκερ επιχείρησαν το λεγόμενο DOS attack -«μαζική εισβολή» στους ιστοτόπους και οι ελληνικές αρχές έριξαν τους σέρβερ προκειμένου να αποφευχθεί χακάρισμα. Στον ιστότοπο της Βουλής για παράδειγμα, ο σέρβερ έπεσε πριν προλάβουν οι χάκερ είτε να αναρτήσουν μήνυμα, είτε να εισβάλλουν και να υποκλέψουν στοιχεία. Το ίδιο έγινε και στους άλλους ελληνικούς ιστοτόπους που βρέθηκαν στο στόχαστρο. - πηγή: protothema.gr