ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Ο Κούλης που μοίραζε διαφημίσεις....

Ο Στέλιος Πέτσας μοίρασε με τον τρόπο που ήθελε τα 22 εκ. ευρώ της δράσης «μένουμε σπίτι» στη διάρκεια της καραντίνας. Τα έκτατα μέτρα του έδωσαν το δικαίωμα να μην δίνει λογαριασμό σε κανένα. Ο Κώστας Βαξεβάνης με το Documento και το Κουτί της Πανδώρας δεν πήραν ευρώ, το ίδιο και ο Σεραφείμ Κοτρώτσος με το Libre, αλλά και άλλοι που δεν ακολουθούσαν κυβερνητική γραμμή στα μέσα τους. Αντίθετα..
χρηματοδοτήθηκαν ανύπαρκτα site και blog, εφημερίδες με αναιμικές κυκλοφορίες και άλλα πολλά.
Η ιστορία μας θυμίζει το 1971. Τότε ο κορωναϊκός λεγόταν Χούντα και ο υπουργός Οικονομικών Κούλης (ναι δεν κάνουμε πλάκα Γιάννης Κούλης ήταν το όνομά του) αποφάσισε να κάνει μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για το Ομολογιακό Δάνειο. Μοίρασε δεξιά και… ακροδεξιά λεφτά, αλλά απέκλεισε τη Βραδυνή που τότε πουλούσε 88.034 φύλλα την ημέρα, ήταν 4η σε κυκλοφορία σε όλη την Ελλάδα, αλλά είχε ένα ελάττωμα: Έκανε… κλεφτοπόλεμο στη χούντα. Προσπαθούσε να ξεπεράσει τις σκοπέλους της λογοκρισίας κι άφηνε… αιχμές. Αντίθετα πλήρωσε μεγάλα ποσά στην 9η και τελευταία σε κυκλοφορία τη Νέα Πολιτεία που ήταν μαζί με τον Ελεύθερο Κόσμο του Σάββα Κωνσταντόπουλου τα πιο πιστά της φύλλα. Το πόσο δημοφιλής ήταν η εφημερίδα πέρα από τον κύκλο των χουντικών το δείχνει η κυκλοφορία της. Πουλούσε 9.962 φύλλα την ημέρα, η μόνη με τετραψήφιο νούμερο κυκλοφορίας!
- διαβάστε τη συνεχεια και δείτε δημοσιευματα και σκίτσα στο pasatempo ΕΔΩ