ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Τέλος και ο «Μπάρμπα Μπεν»

Η εταιρεία θα αφαιρέσει την εμβληματική εικόνα από τις συσκευασίες

Τέλος στην εμβληματική εικόνα του χαμογελαστού μαύρου από τις συσκευασίες του ρυζιού Uncle Ben's ετοιμάζεται να βάλει η μητρική εταιρεία Mars, καθώς θεωρεί ότι η εικόνα είναι πλέον απαρχαιωμένη και δεν συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή..
Η εικόνα του μαύρου στις συσκευασίας χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 1940, ενώ οι υπεύθυνοι της εταιρείας σκέφτονται ακόμη και την αλλαγή του ονόματος. Ήδη, πολλές επιχειρήσεις παίρνουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες ανησυχίες για φυλετικές προκαταλήψεις και αδικίες.
Η μητρική εταιρεία Mars ανακοίνωσε ότι ο Uncle Ben -στα καθ' ημάς «Μπαρμπα Μπεν»- ήταν ένας φανταστικός χαρακτήρας, το όνομα του οποίου χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1946, ως αναφορά σε έναν αγρότη που δούλευε σε Αφροαμερικανό αγρότη στο Τέξας.
Η εικόνα που προσωποποιεί το σήμα «ήταν ένας αγαπημένος σεφ στο Σικάγο και σερβιτόρος με το όνομα Φρανκ Μπράουν».
Πάντως η εταιρεία αναγνωρίζει ότι η χρήση του χαρακτήρα είναι παρωχημένη και εκτός εποχής και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές στο brand, μετά τις πορείες, τις συγκρούσεις αλλά και τις εκκλήσεις για φυλετική ισότητα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και την εκστρατεία Black Lives Matter.