ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Απάντηση για την «Παπαδημούπολη»

Με ανακοίνωση του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης κάνει γνωστό ότι θα δίνει τα κέρδη από τα διαμερίσματα που έχει νοικιάσει σε πρόσφυγες/μετανάστες, σε δράσεις αλληλεγγύης. Είχε προηγηθεί το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το οποίο αναφέρεται στην νέα αγορά 6 διαμερισμάτων από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, ορισμένα από τα οποία.. έχουν ενοικιαστεί σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που ασχολούνται με την στέγαση προσφύγων και μεταναστών.
Υπό τον τίτλο «Παπαδημούπολη» η εφημερίδα αναφέρει ότι ο ευρωβουλευτής έχει στην κατοχή του 38 διαμερίσματα στην Αθήνα, εκ των οποίων τα 15 ενοικιάζει σε ΜΚΟ και πρόσφυγες σε Κυψέλη, Πατήσια και Άγιο Παντελεήμονα, με κέρδος περί τις 6.000 ευρώ το μήνα. Στην ανακοίνωση του, ο κ. Παπαδημούλης καταγγέλλει προσπάθεια της ΝΔ για την «ηθική και πολιτική του εξόντωση» και την «ηθική σπίλωση του Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία». Σύμφωνα με εκτιμήσεις εταιρείας δημοσκόπησης, η υπόθεση έχει κοστίσει στον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, όπως καταγράφουν πρόσφατες μετρήσεις.
Το δημοσιευθέν πόθεν έσχες του κ. Παπαδημούλη για το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με το οποίο το 2018 αγόρασε 8 διαμερίσματα, ορισμένα από τα οποία νοίκιασε σε ΜΚΟ για παρόμοιο σκοπό, έχει προκαλέσει εσωτερική αναταραχή στην ευρωομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου είχε δηλώσει ότι «δεν μπορούμε να λέμε ότι ο τάδε υπουργός της ΝΔ χρωστάει πάρα πολλά ή ότι το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη δεν είναι καθαρό, δεν μπορούμε να πάμε στη λογική το μη χείρον βέλτιστον. Στην αριστερά, ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι αναγκαστικά και ηθικό».
Η δήλωση είχε προκαλέσει την αντίδραση του κ. Παπαδημούλη και των άλλων ευρωβουλευτών και πληροφορίες εμφάνιζαν τον κ. Κούλογλου να αποχωρεί από την ευρωομάδα, πράγμα που ο ίδιος διέψευσε.