ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Οργή Σταϊκούρα για τα σκανδαλώδη ποσά σε ανύπαρκτα σάϊτ

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί προβληματισμός για μια ανεξέλεγκτη παράμετρο της σκανδαλώδους διαχείρισης δημοσίου χρήματος από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο. Με βάση την ΚΥΑ και την σχετική ΠΝΠ, ο Στέλιος Πέτσας “αποφάσισε” ποια ΜΜΕ θα επιδοτηθούν και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναλαμβάνει την πληρωμή των σχετικών..
ενταλμάτων, όπως θα σταλούν από την εταιρεία Initiative του Μιχάλη Γκάλγκου.
Το δημόσιο χρήμα, ως εκ τούτου, θα κληθεί να το εκταμιεύσει ο κ. Σταϊκούρας στη βάση παραστατικών για ανύπαρκτα σάϊτ και γενικώς πάνω από 200 ΜΜΕ που δεν πληρούν στοιχειώδεις προϋποθέσεις, όπως είναι η εγγραφή στο Μητρώο Online Μέσων Ενημέρωσης. Η πράξη διαθέτει πτυχές που καθιστούν ευάλωτο ακόμα και τον υπουργό Οικονομικών παρότι όλα έχουν αποφασιστεί ερήμην του.
Οι πληροφορίες του libre φέρουν τον υπουργό Οικονομικών οργισμένο επειδή ενεπλάκη άθελά του σε μια υπόθεση με σοβαρές σκανδαλώδεις πτυχές. Είναι χαρακτηριστικό πως από την Καραγιώργη Σερβίας διέρρεε πως “το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει σχέση με την επιλογή των ΜΜΕ της λίστας, απλώς διαθέτει το σχετικό κονδύλι”, ωστόσο είναι σαφές πως τα εντάλματα πληρωμής για σάϊτ τύπου Φουρθιώτη ή, ακόμα χειρότερα, για άλλα που δεν υφίστανται θα καταλήξουν σε παραστατικά εκταμίευσης δημοσίου χρήματος που θα φέρουν τις υπογραφές υπαλλήλων του υπουργείου και την συνυπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Θεόδωρου Σκυλακάκη..
- από το libre.gr