ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Δένδιας: Ο Ερντογάν ξέρει πως θα αντιδράσουμε...

Η Τουρκία «απειλεί και εκβιάζει ώστε να αποσπάσει παραχωρήσεις και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», επισημαίνει ο υπουργός των Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
«Η Ελλάδα όντως γνωρίζει τα όριά της», απαντά ο κ. Δένδιας στον Ταγίπ Ερντογάν και χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της Τουρκίας «ιδιαίτερα έμπειρη πολιτική προσωπικότητα» που «γνωρίζει..
πολύ καλά ότι η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να αντιδράσει σε οποιαδήποτε απόπειρα παραβίασης των δικαιωμάτων της».
Στη συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ» ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτηρίζει αναφαίρετο το δικαίωμα της αυτοάμυνας και προειδοποιεί την Τουρκία να μην επιχειρήσει να παραβιάσει την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
«Θα ήμασταν αφελείς και επικίνδυνοι για τη χώρα αν στηριζόμασταν σε πλάτες τρίτων για την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας», υπογραμμίζει και σημειώνει ότι η Ελλάδα «ήταν και παραμένει έτοιμη».
«Πραγματικά πιστεύω ότι η Τουρκία κατανοεί ότι δεν είναι προς το συμφέρον της μια στρατιωτική κλιμάκωση με τη χώρα μας», είναι το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Εξωτερικών στην Αγκυρα.

- διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη Δένδια στον Μάκη Πολλάτο ΕΔΩ