ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Eρευνα της ΔΟΔ για τις επιπτώσεις της πανδημίας στις γυναίκες δημοσιογράφους

Nέα έρευνα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων για τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στις γυναίκες εργαζόμενες στα ΜΜΕ.
Η έρευνα σχεδιάστηκε από το Συμβούλιο Ισότητας της ΔΟΔ με στόχο να καταγραφεί η κατάσταση, που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες δημοσιογράφοι στη διάρκεια της..
πανδημίας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων οι ανισότητες που εξακολουθούν να υφίστανται για τις γυναίκες δημοσιογράφους -όπως ο περιορισμένος αριθμός των γυναικών στις αίθουσες σύνταξης των ΜΜΕ, οι οποίες κατέχουν λιγότερο σημαντικές θέσεις και αμείβονται χαμηλότερα από τους άνδρες ομολόγους τους- ενισχύθηκαν από τις αλλαγές λόγω της πανδημίας όπως η τηλεργασία, η φροντίδα της οικογένειας και η αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας. Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην έρευνα. Μπορείτε να λάβετε μέρος στην έρευνα έως την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.surveymonkey.com/r/XRHKCT9.