ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Ανακοίνωση ΚΕΔ για Ελευθεροτυπία και ΔΟΛ

Ανακοίνωση της παράταξης (ΕΣΗΕΑ) Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων:
Kοράκια funds (το ένα φέρεται να διατηρεί δεσμούς αίματος με τέως υπουργό) βρίσκονται μαζί με τις Τράπεζες πίσω από την επιχείρηση- ληστείας των αποζημιώσεων των εργαζομένων στην «Ελευθεροτυπία».
Στην ανακοπή όμως για τις..
αποζημιώσεις των εργαζόμενων του πρώην ΔΟΛ (ήδη έχουν εκδοθεί εννέα τελεσίδικες αποφάσεις) συμμετέχει και ο ΕΔΟΕΑΠ που έχει ταχθεί με την πλευρά των Τραπεζών...!
Με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ να προσπαθεί να διαχωρίσει τις δύο υποθέσεις, λέγοντας ότι «τώρα έχουμε το "μέτωπο" της Ελευθεροτυπίας...» Ενώ, για τους εργαζόμενους του ΔΟΛ, που επίσης μένουν απλήρωτοι, λόγω ανακοπής των τραπεζών, είπε ότι «η ΕΣΗΕΑ έβγαλε ανακοίνωση» (σ.σ. πέρυσι το φθινόπωρο!)
Η φοβερή αποκάλυψη και οι εργοδοτικές κορώνες έγιναν στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, με τον Καπάκο και την Αντωνιάδου να μην
μπορούν να κρυφτούν. Με μια επιστολή-καρμπόν με 4 παραγράφους εκφράζουν την εκτίμησή τους σε Στουρνάρα και υπουργείο Οικονομικών.
Στην ουσία δεν υπάρχει κανένα σχέδιο και καμία συγκεκριμένη πρόταση και η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ προσπαθεί να κρύψει την γύμνια της, πίσω από την τριμελή επιτροπή των πιστωτών για να πει ότι κάτι έκανε.
Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων έχει καταθέσει συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο στο μοντέλο που εφαρμόσθηκε την περίοδο 2016-17 με αποτέλεσμα να υπάρξει τότε μεταρρύθμιση της αρχικής δικαστικής απόφασης και να επανεκδοθούν ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ από τους εργαζόμενους.
Η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αρνήθηκε χθες να συζητηθεί το θέμα στο ΔΣ μιας και η πρόταση της ΚΕΔ επισημαίνει, εκτός των άλλων τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που άλλαξαν την κατάσταση των δικαιούχων δίνοντας προνόμιο, έναντι των εργαζομένων και των Ταμείων στις Τράπεζες...!
Ανάλογη ήταν η κατάσταση και στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ όπου στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο πανικό τους, καταφέρθηκαν εναντίον της πρότασης της ΚΕΔ για τα εκατομμύρια ευρώ του αγγελιοσήμου από τις δημοσιεύσεις των ισολογισμών με προνομιακές καταχωρήσεις στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και την ΑΥΓΗ.
Πρόκειται για κεφάλαια που ανήκουν στον ΕΔΟΕΑΠ, την ΕΣΗΕΑ και άλλες δημοσιογραφικές ενώσεις και οφείλονται. Εντελώς… συμπτωματικά δύο από τα μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ ήταν επί σειρά ετών οικονομικοί διευθυντές στις δύο αυτές εφημερίδες με ενεργό ανάμειξη και σε εταιρείες ισολογισμών και με
συμμετοχή στη διοίκηση χρηματιστηριακή εταιρείας....
17/06/2020
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων