ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Δικαιολογίες της Μαρίας Σπυράκη για τα χρήματα στα ανύπαρκτα σάιτ

Πίσω από το δάχτυλο της κρύβεται η Ν.Δ. για τη λίστα Πέτσα και τα χρήματα στα ΜΜΕ. Μετά τις ασυναρτησίες και τις παλινδρομήσεις, το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα στον κ. Μητσοτάκη να δοθούν τα ποσά στη δημοσιότητα η Ν.Δ. βρίσκεται σε εμφανώς δύσκολη θέση και «μαγειρεύει» αντεπίθεση.
Πληθαίνουν οι φωνές και..
στη Ν.Δ. που ζητούν να δοθούν στην δημοσιότητα η λίστα με τα ΜΜΕ μαζί με τα αντίστοιχα ποσά που πήρε το κάθε μέσο. Έτσι μετά την δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη στελέχη της Ν.Δ. όπως ο Ν. Ρωμανός να λένε ότι θα δοθεί κάποτε η λίστα στο μέλλον, μετά τον κορωνοϊό καθώς και ότι η λίστα θα δοθεί όταν «πληρωθούν» τα ποσά στα ΜΜΕ όπως επανέλαβε σήμερα η Μαρία Σπυράκη στην ΕΡΤ «μόλις πληρωθούν τα χρήματα θα δώσει η κυβέρνηση τον κατάλογο των αποδεκτών. Αυτονόητο να δώσει και τα ποσά».
Ανεπιτυχώς επιχείρησε να δικαιολογήσει ότι δόθηκαν χρήματα σε σάιτ ανύπαρκτα λέγοντας:
«Το μήνυμα πρέπει να φτάσει και σε ομάδες που είναι ευάλωτες στην παραπληροφόρηση και αυτό καμιά φορά δεν γίνεται μέσα από τα πιο θεσμικά μέσα. Σήμερα είμαστε σε ένα θεσμικό μέσο όμως η παραπληροφόρηση δεν φυτρώνει μέσα από την παραπληροφόρηση ή από τα θεσμικά σάιτ, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα. Σε εκείνες τις ευάλωτες ομάδες πρέπει να φτάσει (το μήνυμα) με όλους τους τρόπους. Εκείνο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο των αποδεκτών». Τα ποσά όμως;
Εκπληκτικό είναι ότι το αυτονόητο για μια ευρωπαϊκή χώρα στην δική μας γίνεται τεράστιο πολιτικό θέμα με το αίτημα της διαφάνειας να παραμένει ως τώρα ανεκπλήρωτο.


Kατ. Μπρέγιαννη / avgi